La Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumului ,,Cu alte cuvinte …

Marți, 10 decembrie 2019, la ora 18.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumului ,,Cu alte cuvinte … Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit” de Luminița VELCIU. Alături de autoare vor fi elevii Şcolii gimnaziale cu program de muzică „Nicolae Titulescu”.

,,Ca orice organism viu, o campanie se creşte încet şi cu răbdare.

Mai întâi se iveşte ideea. Apoi, în solul bine pregătit se pune sămânţa care se udă cu dragoste. Când a răsărit, se curăţă precum planta de buruieni: de prejudecăţi, de spaime, de împotriviri, de „n-o să iasă!”. Se dă la soare, se stropeşte, se sapă la rădăcină şi, când fructul s-a pârguit, se aşteaptă culesul.
Aşa şi cu campania „Cartea care se transformă într-un …pian”. A crescut precum Făt – Frumos în 3 luni cât alţii într-un an şi…e gata de cules.
Pornită în septembrie, în timpul Festivalului Internaţional „George Enescu” de la o idee năstruşnică prin care mi-am dorit să transform cartea „Cu alte cuvinte…Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obişnuit” într-o pianină de studiu pentru un copil talentat din provincie, dar fără posibilităţi de a-şi cumpăra un instrument, iată cum, pe negândite, această campanie şi-a împlinit menirea.
De aceea, vă invit marţi, 10 decembrie 2019, ora 18.00, la Muzeul Municipal Călăraşi (fosta primărie) pentru o lansare cu surprize. Cartea se va întâlni în cadru festiv cu oamenii oraşului copilăriei mele, unde mi-am format educaţia muzicală, dar, mai mult decât atât, va deveni un pretext pentru a vă învălui în poveşti muzicale împreună cu cei mai tineri pianişti din Călăraşi – – şi cu dascălii lor minunaţi care pregătesc clipă de clipă, cu migală de artizan, generaţia de mâine a muzicienilor Festivalului Internaţional „George Enescu”.
Fiecare carte cumpărată ajută la cumpărarea altei pianine…şi alta…
Dacă am reuşit odată, este datorită vouă! Şi tot împreună vom reuşi să dăm o şansă fiecărui copil talentat din România! ”, ne transmite Luminița VELCIU.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Moș Crăciun îi așteaptă pe copii la căsuța sa, din centrul orașului

sâm dec. 14 , 2019
Primăria municipiului Călărași a pregătit, pentru acest an, un loc cald și primitor pentru Moș Crăciun, care își dorește cât mai multe vizite din partea copiilor. Căsuța lui Moș Crăciun s-a deschis vineri, 13 decembrie, în centrul orașului și are următorul program: 14 și 15 decembrie – între orele 11.00 […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!