La Căminul de bătrâni, din Ciocăneşti, a izbucnit un incendiu

Print Friendly, PDF & Email

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călăraşi au acţionat pentru stingerea incendiului  timp de aproximativ o oră şi 25 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la vecinătăţi şi alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei unei persoane, care a aruncat un rest de ţigară nestins în apropirea materialelor combustibile.

          În data de 18.07.2017, ora 01.57, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localității Ciocăneşti, pe strada Arţarului, la un cămin de bătrâni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un dormitor, proprietate aparţinând domeniului public (respectivul dormitor se afla la etajul întâi al imobilului şi nu era locuit, acesta fiind folosit ca şi spaţiu de depozitare).

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta mocnit și cu fum dens la o cameră a imobilului (corp C al clădirii), existând risc de extindere a arderii la camerele învecinate şi la alte bunuri marteriale aflate în imediata apropiere.

La faţa locului erau deasemenea şi doi reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii cu o autospecială APCT.

Toate cele 26 de persoane aflate în respectivul corp de clădire la momentul izbucnirii incendiului, persoane vârstnice şi personal de îngrijire al căminului au fost evacuate rapid de către pompieri.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de prim ajutor SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care au preluat patru persoane cu atac de panică şi fară alte vătămări corporale.

Doar patru persoane au primit îngrijiri medicale, însă toate celelate persoane au fost evaluate de către echipajele specializate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei unei persoane, care a aruncat un rest de ţigară nestins în apropirea materialelor combustibile, fiind astfel posibilă aprinderea unor materiale textile.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore şi 25 de minute.

În urma incendiului au ars: aproximativ 50 de kg de materiale textile şi plastice, o slatea de pat, pături şi îmbrăcăminte, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 5.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte celelalte camere şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 de lei, informeaza ISU Călărași.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

File de Istorie/ Bătălia de la Plevna

mie iul. 19 , 2017
Pe 19 iulie, se împlinesc 140 de ani de la solicitarea sprijinului  de către ruși a armatei române în a 3-a luptă de la Plevna, desfășurată la 30 august 1877. Bătălia de la Plevna, desfășurată pe 30 august / 11 septembrie 1877( 11 septembrie este data pe stil nou) a […]