ISJ Călărași/ Proiectul Caravana Reciclării Creative se derulează și la Călărași

Caravana Reciclării Creative se desfășoară în 4 județe – Giurgiu, Călărași, Brașov și Sibiu – prin participarea a peste 400 de profesori, învățători și educatori alături de elevii lor din 80 de unități de învățământ.
Proiectul, organizat de Asociația PlaYouth în colaborare cu OSCAR Downstream, are ca scop principal reciclarea creativă a deșeurilor și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, atât în rândul elevilor și al profesorilor, precum și în familiile și comunitățile în care se desfășoară.
”Este o resursă foarte potrivită pentru Săptămâna Verde din acest an școlar”, spun profesorii participanți la întâlnirile ce au avut loc între 18 februarie și 11 martie în cele 4 județe.
Tema principală a proiectului este ca fiecare echipă participantă, formată din câte 5 profesori alături de grupe de elevi, să realizeze în unitățile lor școlare 5 zone de recreere și învățare activă: zona de ”Colectare creativă” – unde se vor aduna materiale ce vor intra in procesul de reciclare creativă, zona ”Păsărilor fericite”, zona ”Grădina minunată”, zona ”Lecturi inspirate” și zona de ”Reciclare creativă”.
”Ne dorim ca echipele participante să descopere și să transmită mai departe informații despre sustenabilitate, consumul rațional și despre colectarea selectivă – prin activități experiențiale și exerciții practice descoperind astfel ce beneficii putem aduce mediului și ecosistemului și cum putem economisi prin transformarea cunoștințelor dobândite într-un hobby”, a declarat Ana Stănescu, managerul acestui proiect.
În cadrul a 4 întâlniri live cadrele didactice au participat la ateliere în care au primit informațiile necesare pentru a realiza acesta proiect până la finalul lunii mai. Profesorii înscriși în program au avut parte și de sesiuni de lucru în care au conceput primele planuri pe care le vor aborda alături de echipele lor în derularea activităților.
”Toate întâlnirile din cadrul Caravanei Reciclării Creative s-au bucurat de un real succes și le mulțumim profesorilor participanți pentru că au venit în număr mare și au contribuit cu idei utile, creative și ușor de aplicat la acest proiect dedicat reciclării precum și tuturor gazdelor și persoanelor care au manifestat deschidere înspre colaborare și ne-au oferit sprijin în organizarea acestor întâlniri pline de zâmbete și de bucurie”, au mai spus organizatorii.
Mulțumiri speciale sunt adresate ISG Giurgiu și dnei. prof. dr. Cosmina Andreea Roșu, Inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, ISJ Călărași și dnei. prof. Georgica Olteanu, Inspector pentru educație timpurie, Colegiului Nicolae Titulescu Brașov și dnei. prof. Anastasia-Viorica Pașca, Insp. școlar biologie și Casei Corpului Didactic Sibiu alături de dna. prof. Diana-Adina Bucuța, Inspector pentru învățământ primar.

Întâlnirile au fost animate de prezentările Andreei Idriceanu Calev, project architect al programului Patrula de Reciclare (Asociația Volens, partener educațional), care a prezentat obiectivele și ideile de dezvoltare și implementare a proiectului.
“Am ales să susținem proiectul Caravana Reciclării Creative pentru că OSCAR Downstream crede în educație, în reciclare și în atenția față de mediu. Mediul nu este doar floarea, pomul și râul. Este comunitatea în care cresc copiii noștri, este grija față de cel de lângă noi, este felul în care oferim ceva înapoi locului în care creștem și ne dezvoltăm.
Un business sustenabil nu poate trece indiferent prin viața celor care cresc și construiesc alături de noi. Susținem valorile educaționale și creative ale acestui proiect și le dorim mult succes tuturor celor ce au urcat în Caravana Reciclării Creative: copii, profesori, familii, comunități și organizatori!
Fiți încrezători în puterea voastra de a schimba lumea!” – au declarat reprezentanții OSCAR Downstream”.
Proiectul se va derula în unitățile de învățământ până pe 16 iunie și se va închide în urma jurizării și a votului public cu desemnarea câștigătorilor, pe data de 27 iunie 2023. Premiile ce vor fi oferite sunt rechizite și imprimante, dar și o Tabără de Creativitate pentru primele 4 echipe clasate, la care vor participa 20 de profesori merituoși, informează inspector școlar, prof. Adriana Butoi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Locuri de muncă prin Eures, în Germania

mar mart. 28 , 2023
Angajatorul Restaurant Der Brunnenhof, Germania( landul Bavaria, regiunea Franconia Inferioara) ofera prin intermediul retelei EURES Romania, locuri de munca vacante in industria restaurantelor( bucatar, ospatar, lucrator in bucatarie). Descriere loc de munca: salariatii se vor ocupa de aranjarea meselor, consilierea oaspetilor, pregatirea de preparate regionale proaspete, a la carte, organizarea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!