IPJ Călărași/ Continuă acţiunile pentru siguranţa participanţilor la trafic

Print Friendly, PDF & Email

Șase infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada 12-14 ianuarie a.c,  poliţiştii au organizat acțiuni pentru reducerea riscului rutier prin depistarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.

În timpul activităţilor desfăşurate în teren, poliţiştii rutieri au depisat 6 persoane care au conduceau autovehicule fără permis sau aflându-se sub influența alcoolului.

Pe numele acestora polițiștii au întocmit dosare penale, fiind cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

***

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Poliția Română reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:

Contravenție: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,40 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Infracțiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,40 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!

Atenție șoferi! Refuzul de vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluţie, întrucât legea prevede o sancţiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

 

                                                  

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași/ Stadiul investițiilor publice care se vor derula în municipiu

mar ian. 16 , 2018
Primăria Municipiului Călărași vă prezintă stadiul investițiilor publice care se vor derula în municipiul Călărași în perioada următoare. Acestea sunt finanțate din bugetul local, din fonduri naționale sau europene. Dezvoltarea patrimoniului cultural prin restaurarea monumentului istoric “Poșta Veche” – Execuție lucrari – valoare estimată fără TVA-508.395,90 lei- Procedura se afla […]