Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Print Friendly, PDF & Email

Un cetăţean din comuna Ştefan Vodă a descoperit două proiectile de calibrul 75 milimetri în timp ce efectua lucrări mecanizate pe un teren agricol.

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

În data de 06.11.2017, ora 11.36, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe localităţii Ştefan Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a două proiectile de calibrul 75 milimetri.

Respectivele elemente de muniţie  rămasă neexplodată au fost descoperite de către Nicu P., în timp ce efectua lucrări agricole mecanizate pe un teren ce aparţine domeniului public al localităţii Ştefan Vodă.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehniştidin cadrul I.S.U. Călătraşi au intervenit cu o autospecială şi au ridicat elementele de muniţie rămasă neexplodată, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi:

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

    Deasemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.                      

                               

                  

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Concurs „Dăm viață Prefecturii”

joi nov. 9 , 2017
Clădirea Palatului Administrativ, monumentul-simbol al județului Călărași trebuie să strălucească din nou. Consiliul Județean Călărași, prin Direcția de Dezvoltare și Relații Externe, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Casa Corpului Didactic Călărași vă invită la concursul “DĂM VIAȚĂ PREFECTURII”. Fie că sunteți locuitor al județului nostru, student în […]