Intervenţie la incendiu pe A2, pe raza localităţii Tămădău

          În data de 11.10.2016, ora 03.07, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe A2, calea II, sens de mers Constanţa – București, la km 40, pe raza localităţii Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul (ansamblu rutier compus din cap tractor și remorcă) înmatriculat în județul Constanța, proprietate privată, aparţinând unei societăți comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum la cabina capului tractor.

Conducătorul autovehiculului a conștientizat riscul, a oprit pe banda de urgență, s-a auto-evacuat și a sunat la 112,  fiind în afara oricărui pericol.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul instalației electrice a vehiculului, în zona compartimentului motor.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială  de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute, circulația pe autostradă fiind întreruptă pe perioada întervenției.

În urma incendiului, cabina capului tractor a fost distrusă în totalitate, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 50.000 de lei.

Pompierii militari au intervenit eficient și au limitat posibiltatea extinderii arderii la remorca vehiculului, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de circa 150.000 de lei, informeaza  purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Mai puțini candidați, decât posturi de director, în județul Călărași

mar oct. 11 , 2016
Miercuri, 12 octombrie, începând cu ora 10.00, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, din Călărași, va avea loc examenul pentru ocuparea posturilor de directori, la școlile și liceele, din județ. Inspectorul general școlar, Constantin Tudor, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași că s-au înscris 108 candidați pe 118 posturi, dar doi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!