Începe etapa interjudețeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

Print Friendly, PDF & Email

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din șapte județe se vor întrece în cadrul concursurilor profesionale, unde îşi vor dovedi calităţile şi aptitudinile de pompieri. Echipele câştigătoare la concursurile profesionale ale pompierilor (S.V.S.U./ S.P.S.U. ) vor participa la etapa finală, care se va desfășura în județul Prahova pe parcursul lunii august.
În perioada 10 – 12 iulie a.c. se va desfăşura în incinta stadionului municipal ”Ion Comșa” din Călăraşi etapa interjudețeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă – ediția 2019.

La această etapă vor participa servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din șapte județe: Tulcea, Brăila, Ialomița, Galați, Constanța, Buzău și Călărași.
Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual personalul din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale.
Întrecerea constă în parcurgerea a trei probe: „Pista cu obstacole”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.
Pe parcursul acestor manifestări se au in vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Competiţia este organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.
Cei care îşi vor adjudeca locul întâi şi implicit, vor urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, au ocazia să participe la etapa finală, care se va desfăşura pe parcursul lunii august în județul Prahova, informează purtătorul de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Vineri, 19 iulie, sunteți așteptați la ”NOAPTEA ALBĂ A MUZICII FOLK”

joi iul. 18 , 2019
Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, vă invită vineri, 19 iulie 2019, la ”NOAPTEA ALBĂ A MUZICII FOLK”. Cea de-a treia ediție a evenimentului se va desfășura pe scena din Parcul Dumbrava începând cu ora 21.00. Iubitorii acestui gen muzical se vor bucura de […]