Filipescu a estimat corect rezultatul PNL, la alegerile parțiale

Alegerile parțiale din 11 iunie, în cele 49 de localități, din țară, au venit să confirme-la zi- puterea partidelor aflate pe eșicherul politic.

Cu două zile înainte de alegeri, senatorul Filipescu a estimat corect un scor pentru PNL, la nivel național, dar și local:

“Înainte de a candida, Iulian Iacomi mi-a cerut sfatul dacă să revină sau nu, la Primărie, ținând cont și de ceea ce va fi după mandatul de deputat. I-am spus că dacă va primi și o funcție în partid, merită să se ducă, dacă nu, nu. Iacomi a afirmat atunci că va primi postul de președinte executiv, în partid, și că vrea să se întoarcă, pentru că nu îi place în Parlament și îl cred, pentru că nici mie nu îmi place cum se desfășoară activitatea acolo. Revenind la alegeri, va fi o surpriză plăcută dacă măcar un post, din cele două localități (Lehliu-Gară și Unirea), vom câștiga, dar nu cred.

La nivel național, din 49 de localități, probabil că vom câștiga 16 localități, ceea ce nu ar fi rău deloc, pentru că acesta este potențialul PNL: înseamnă 33% și ar fi bine să putem atât.”, a spus Filipescu.

De menționat că la alegerile parțiale din 11 iunie, PNL a câștigat în 16 localități, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, declarând că PNL se află pe un trend pozitiv și are nevoie de mai multă fermitate, determinare și prezență politică.

La nivel județean, rezultatul alegerilor în cele două localități, Lehliu-Gară și Unirea, a fost următorul:

Lehliu-Gară: din 3395 de voturi valabil exprimate, Iulian Iacomi (PSD) a obținut 1606 voturi -47,30%, Laurențiu Bănescu (PNL) – 1228 de voturi – 36,17%, Ștefania Moga (independent) – 539 de voturi – 15,88% și PMP 22 de voturi -0,65%.

Unirea: din 1506 de voturi valabil exprimate, Florin Belu (PSD) a obținut 1009 voturi – 67%, Aurica Pârlea (PNL) 444 de voturi – 29,46% și PMP 35 de voturi – 2,32%.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Poliția și jandarmii călărășeni s-au alăturat campaniei “Nu avem sânge!”

joi iun. 15 , 2017
Astăzi, 15 iunie a.c., jandarmii călărășeni s-au alăturat campaniei pentru donare de sânge, organizată de către Crucea Roșie Călărași, cu sprijinul Institutului Național de Transfuzie Sanguină. Acțiunea face parte din campania Nu avem sânge!, un amplu program de donare de sânge care se desfășoară la nivel național, sub egida Crucii […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!