File de Istorie/ 525 de ani de la descoperirea Americii

Pe 12 octombrie, s-au împlinit 525 de ani de la descoperirea Americii de către Cristofor Columb.

La 3 august 1492, Cristofor Columb a plecat în prima sa călătorie cu 3 corăbii și 120 de oameni, traversând Oceanul Atlantic. Corabia pe care era îmbarcat acesta se numea Santa Maria, celelalte se numeau Nina și Pinta.

Pe 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, Rodrigo de Triana – un marinar de pe Pinta zărește pământul, descoperind astfel Lumea Nouă (America). Sunt descoperite insulele: Santa Maria Conception, Fernandina, Isabella, Juna, Bohio Española.

Din păcate, Cristofor Columb nu și-a dat seama că a descoperit un alt continent. Acesta a crezut că a ajuns în India, astfel că i-a numit pe locuitori indieni. Cele care a realizat că Columb descoperise, de fapt, un nou continent, a fost un alt navigator, Amerigo Vespucci, astfel că teritoriile au fost numite America, după numele său.

Autor: Crina Elena Mihai

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Călărăşenii pot depune dosare pentru acordarea ajutorului de încălzire

joi oct. 12 , 2017
Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția de Asistență Socială, informează faptul că dosarele pentru acordarea ajutorului de încălzire (gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri) se depun începând cu 16.10.2017 la ghișeul Direcției de Asistență Socială, iar dosarele pentru sistemul centralizat se depun la sediul  SPCTFL  Călărași, în fiecare […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!