Elevul călărăşean Darius Andrei Dobre, pilot la 16 ani

Print Friendly, PDF & Email

Elevii Colegiului Național,,BarbuȘtirbei ” din Călăraşi sunt motivați, ambițioși, perseverenți, îndrăzneți și fericiți! Au cucerit scene naționale și internaționale, au câștigat premii și trofee, au surprins jurii cu note maxime, au învins adesea în competiții de prestigiu, se implică în programe de dezvoltare personală, fac voluntariat, scriu și implementează singuri proiecte. Și cerul este limita!

 

 Darius Andrei Dobre, elev al ColegiuluiNațional,,Barbu Știrbei”  în clasa a IX-a B,la aproape 16 ani, este cel mai tânăr aspirant-viitor pilot la categoria ULM- avion ultraușor! Deci, din iunie Colegiul Național ,,BarbuȘtirbei “ va avea un elev pilot.

Aeroclubul României funcţionează ca instituţie publică finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, are personalitate juridică, iar în componenţa sa intră aerocluburile teritoriale ca subunităţi fără personalitate juridică, cu sediile şi terenurile de zbor.AeroclubulRomaniei ofera posibilitatea de a avea parte de cursuri gratuite pana la varsta de 23 ani, cursurile fiind de planor, balon si avion ultrausor(ULM).

Eu, ca sa pot ajunge să pilotez, am susținut 50 ore de curs timp de 2 luni în care mi s-au predat 9 materii. Apoi am dat un examen teoretic ce a constat în108 intrebări.  Un număr de 240 de cursanți au candidat pe 20 de locuri. Fără să neglijez îndatoririle de licean, am intrat al 9-lea. Voi incepe din iunie cursurile de zbor la Clinceni (lângă București). Pentru a te înscrie la Aeroclub,trebuie să ai vârsta minimă de 16 ani până la începerea probei practice și să frecventezi cursurile sâmbăta și duminica pentru a putea participa la examenul teoretic.Sunt bucuros ca sunt printre cei mai tineri candidați admiși.”, a spus elevul călărăşean Darius Andrei Dobre.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

ADR Sud Muntenia/Primul proiect depus pe Axa prioritara"„Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”

joi mai 3 , 2018
Vineri, 26 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operațional Regional 2014 – 2020! Prima aplicație a fost depusă de către Unitatea Administrativ-Teritorială Târgoviște în cadrul Priorității de investiții 4.4 „Investiţiile în educaţie, în formare, […]