Ediţie jubiliară a Festivalului „Flori de mai” Călăraşi, 2013

Print Friendly, PDF & Email

flori de maiFestivalul ,,Flori de mai”, eveniment intrat demult în tradiția municipiului Călărași, va fi organizat, în acest an, sub semn jubiliar, fiind marcată cea de-a 25-a ediție.

Timp de trei zile, în perioada 24-26 mai a.c., Festivalul Concurs de interpetarea muzicii ușoare ,, Flori de mai”  îşi va îndeplini cunoscutul său rol, acela de a descoperi tinerii interpreți, în prezența unui public numeros, iubitor al genului. În cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc, marți 16 aprilie a.c. , organizatorii acestui eveniment, mult îndrăgit de toți călărășenii, au ținut să aducă în atenție toate detaliile legate de organizarea și desfășurarea concursului de interpetare, dar și noutățile din acest an.

Principalul organizator al Festivalului ,, Flori de mai” va fi Centrul Cultural, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași. Mix Music va asigura structura tehnică și va duce la Călărași nume sonore din muzica ușoară  autohtonă, ce vor susține recitaluri pe tot parcursul festivalului.  Membrii  juriului vor fi: compozitorul Viorel Gavrilă (președinte), cantautoarea Viorela Filip, Liviu  Manolache, organizatorul festivalului „Mamaia Copiilor” și directorul Direcției Județene de Cultură Călărași, prof. dr. Sorin Danciu.

Festivalul va fi structurat pe două secțiuni :

Concursul ,,Flori de mai”, competiție în cadrul căreia vor evolua solişti cu vârste curpinse între 17 și 30 de ani, precum și secțiunea ,, Floricele pe câmpii”, în care vor evolua copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani.  Înaintea celor două competiții va avea loc o preselecție live, în zilele de vineri, 24 mai, respectiv, sâmbătă,  25 mai a.c. .

Duminică, 26 mai a.c. va avea loc Gala Laureaților și festivitatea de premiere, festivalul desfăşurîndu-se  pe arena Navrom din Călărași.

Cel mai bun interpret al festivalului va primi Trofeul ,, Flori de mai”, precum și un premiu în valoare de 2.500de lei. Câștigătorul trofeului ,,Flori de mai”  va concerta în cadrul turneului muzical ,, Mix Music Evo” . În cadrul secțiunii ,, Flori de mai” va fi acordat Premiul ,,Şerban Georgescu”,  în valoare de 1.500 de lei, precum și Premiul ,,Mădălina Manole” care va avea aceeași valoare. Aceste premii  vor fi acordate celor mai buni solişti care vor alege să interpreteze creaţii muzicale   semnate de cei doi cantautori.

Câștigătorul concursului ,,Floricele pe câmpii” va primi un premiu  în valoare de 1.500 de lei și va fi calificat direct  în selecția națională a Festivalului ,,Mamaia copiilor” din  2014.

De menţionat este faptul că, în acest an, Consiliul Judeţean a alocat suma de 250.000 de lei pentru organizarea Festivalului ,, Flori de mai”.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Ministrul Lucia Varga a prezentat planul de amenajare a luncii Dunării, primarilor din judeţ

joi apr. 18 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Miercuri, 17 aprilie, ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Varga a efectuat o vizită în municipiul Călăraşi. Într-o perioadă în care pericolul producerii unor inundaţii, din cauza nivelului ridicat al Dunării şi braţului Borcea, pare să devină o constantă a fiecărei primăveri, ministrul […]