Dragostea pentru lectură i-a motivat pe elevii Școlii nr. 2 Borcea să organizeze o acțiune caritabilă

Print Friendly, PDF & Email

Școala numărul 2 din localitatea Borcea a organizat, astăzi, 24 februarie, o acțiune de suflet, dedicată iubitorilor de carte. Dragostea pentru lectură a fost numitorul comun al elevilor, care s-au organizat pentru a pune în practică un Târg de mărțișoare în curtea școlii. Efortul depus a fost apreciat și susținut de către conducerea Primăriei Comunei Borcea, de cea a Inspectoratului Județean Călărași, de antreprenorii din localitate, dar și de către părinți.

Inspectorul general școlar, Roxana Natalia Pațurcă, a dorit să sublinieze că apreciază spiritul antreprenorial al elevilor, încurajându-i să continue acest gen de acțiuni:

,,Astăzi, în comuna Borcea, am fost și gazdă, nu doar inspector general școlar. Am participat, cu mare drag, la această acțiune, inițiată de către elevi și susținută de doamna director a Școlii nr. 2 Borcea, Mădălina Anton.
Evenimentul a pus în valoare câteva elemente importante pe care noi ni le dorim de la copii, care vizează atingerea obiectivelor vizate de către Ministerul Educației, respectiv: comunicare, colaborare, gândire critică și creativitatea elevilor. Cei 4 piloni au fost atinși și scopul principal al acestei acțiuni este acela de a reamenaja un spațiu prietenos în cadrul sălii de lectură a Bibliotecii școlii. Nu am venit singură, ci am fost însoțită de un număr mare de inspectori școlari, alături de care am contribuit la strângerea de bani, adunându-se suma de 1800 de lei, pentru modernizarea spațiului dorit și, totodată, am cumpărat cărți în valoare de 1.500 de lei pe care le-am donat școlii. Fiind, la bază, economist am apreciat, întotdeauna, spiritul antreprenorial și atunci când el este pus în valoare de mic copil, vorbim de povești de viață de succes, ca adult. Am văzut un spirit antreprenorial la cote înalte, la Școala nr. 2 din comuna Borcea, unde copiii au știut să își negocieze munca pe care au depus-o în confecționarea mărțișoarelor, iar cu banii obținuți vor contribui la îndeplinirea unui vis. Este prima inițiativă de acest gen la școală, iar în județ este a treia acțiune, prin organizarea de evenimente diferite, în cadrul cărora s-au strâns bani cu scop caritabil. În apropierea zilei de 1 martie, într-o zi de 24 februarie, când sărbătorim și Dragobetele, împărțim această dragoste față de lectură, susținând munca elevilor.”

Primul mărțișor a fost primit de primarul comunei Aniel Nedelcu Pațurcă, din partea soției, Roxana Natalia Pațurcă, ce a subliniat că acesta este un gest obișnuit făcut de doamne în Moldova (n.r. locul natal) pentru bărbați.

Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a cumpărat, la rândul lui, mărțișoare, contribuind, astfel, la strângerea de fonduri pentru biblioteca școlii:

,,Este prima ediție a unei acțiuni caritabile, organizată la Școla nr. 2, din localitatea noastră. Este o bucurie a copiilor, care prin munca și creativitatea lor au vândut aceste mărțișoare, iar cu banii strânși vor moderniza biblioteca școlii. Îi felicit și chiar am fost încântat de imaginația, dar și de dorința elevilor de a pune umărul, alături de administrația locală, în crearea unor condiții mai bune în spațiul dedicat lecturii, din cadrul școlii. În familie, ca să spun așa, am contribuit la îndeplinirea dorinței lor, împreună cu soția, dar ni s-au alăturat și inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, cărora le mulțumim, atât lor, cât și colegilor din primărie, fermierilor și locuitorilor comunei.
Felicit conducerea școlii, cadrele didactice, copiii și pe toți cei care ne-au fost, astăzi, alături, la împlinirea unui deziderat, care se va concretiza într-o sală de lectură modernă!”

Directoarea Școlii nr. 2 Borcea, Mădălina Anton:
,,Vom moderniza biblioteca, vom schimba parchetul, vom cumpăra mobilier, rafturi noi, măsuțe, se va transforma totul într-un spațiu modern. Ne bucurăm de inițiativa copiilor, îi felicităm și îi vom susține în acțiunile viitoare. Sperăm ca după vacanța de primăvară lucrările să fie încheiate la bibliotecă și să devină un spațiu mult mai primitor, pentru elevii noștri.”
Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Anunț privind etapa de încadrare la PLAN URBANISTIC ZONAL – ZONA SERVICII SI COMERȚ

joi mart. 3 , 2022
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Bolontoc Constanta anunta publicul interesat asupra realizarii primei versiuni a planului/programului si declansarea etapei de incadrare la PLAN URBANISTIC ZONAL – ZONA SERVICII SI COMERT. Consultarea primei versiuni a planului/programului se face la Bolontoc Constanta la sediul din str. Aleea Cenuseresei, nr. 2, sector 2, […]