Dragoş Coman: ,,Un primar nu este un rege al unei cetăţi populate cu supuşi ci un angajat plătit de cetăţeni

Print Friendly, PDF & Email

dragos coman2Dragoş Coman este, cu siguranţă, revelaţia acestei veri în lumea politică de pe malurile Borcei. În urmă cu ceva timp, spaţiul public călărăşean a fost cuprins de o anumită frenezie, mai ales în rândul tinerilor, atunci când Dragoş Coman  a fost anunţat ca posibil candidat PNL pentru Primăria Călăraşi. Tânăr om de afaceri de succes, cu un real potenţial politic, considerat un outsider în mediul politic local, Dragoş Coman doreşte să câştige postul de edil al Călăraşiului şi să aducă, în acest fel, un suflu nou administraţiei locale călărăşene. Despre modul în care vede prezentul şi viitorul comunităţii călărăşene, Dragoş Coman ne-a dat mai multe detalii în interviul de mai jos.

Cu ceva timp în urmă, ţi-ai exprimat public intenţia de a candida la Primăria Călăraşi. De ce Primăria municipiului Călăraşi şi nu Consiliul Judeţean sau un post de parlamentar?

 

Dragoş Coman:. De ce doresc să candidez la primăria Călăraşi? Pentru că mă defineşte oraşul în care m-am născut, în care am crescut şi în care m-am format. Este ceea ce simt că se potriveşte cu felul meu de a fi şi de a acţiona. Mă simt încrezător în şansele şi forţele mele de a aduce schimbările mult dorite de călărăşeni, în acest oraş.

Unii dintre călărăşeni văd candidatura ta ca pe o glumă de prost gust, în timp, ce alţii spun că nu ai experienţa necesară să conduci un municipiu reşedinţă de judeţ. Ce le transmiţi acestor cetăţeni ?

Dragoş Coman: Fără discuţie, sunt şi persoane care au o coloratura politică diferită faţă de cea pe care o am eu. Probabil că, de aceea, sunt motivaţi să arunce unele atacuri. De altfel, mă aştept şi în continuare să fiu atacat de cei care nu împartăşesc aceleaşi idei şi simpatii politice. Însă, sunt şi oameni de bună credinţă care, cu sinceritate, cred că eu nu am experienţă în administraţia locală. Acestora, din urmă le transmit sa se uite către realizările ale oamenilor cu, aşa zisa, experienţă administrativă care au făcut ca lucrurile să se întâmple aşa cum le putem observa până acum, fără realizări edilitare semnificative care să dea o nouă faţă acestui oraş.d.coman

Primul care şi-a exprimat încrederea în tine a fost liderul liberal Răducu Filipescu. În ultimele două săptămâni, ai mai purtat discuţii cu dânsul pe tema candidaturii tale?

 

Dragos Coman: În ultimul timp, am avut o serie de discuţii cu domnul Răducu Filipescu. Am o foarte bună relaţie de comunicare cu domnia sa, discut foarte des pe tema cadidaturii mele. În mod sigur, dânsul face, zilnic sau săptămânal, o analiză la ceea ce se întâmplă în spaţiul public, cu scopul de a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte cel mai bun candidat din partea PNL la Primăria Călăraşi.

 

De ce totuşi, PNL şi nu PMP care va fi condus, probabil, din toamnă, de Traian Băsescu ?

Dragoş Coman: La momentul în care eu am vrut să mă retrag din Partidul Mişcarea Populară(PMP) aveam senzaţia pe care o am şi acum, că plătesc, suficient de mult, pentru păcate ce nu sunt ale mele. Oamenii din jurul meu, prietenii apropiaţi, cunoştinţele, au avut un rol important în luarea deciziei mele de a părăsi PMP-ul. Mi s-a părut enorm de greu să car în spate lucrurile de care nu sunt responsabil. Aş vrea să fiu evaluat pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce fac şi nu pentru imaginea altora. Am stat lângă cei din PMP atât cât au avut nevoiede mine şi voi continua să îmi exprim public ideile mele de dreapta, oricând. La acest moment, PNL-ul este cel mai important partid de dreapta de pe eşichierul politic şi mă regăsesc în această formaţiune.

Care sunt atuu-rile tale care ar putea să îţi aducă victoria mult aşteptată la scrutinul de anul viitor?

Dragoş Coman: În primul rând, determinarea de a face lucrurile bine făcute, şi satisfacţia de a le realiza. Chiar dacă, la prima vedere sunt simple clişee, în spatele acestor cuvinte eu mă definesc. Capacitatea şi forţa de muncă sunt avantajele mele, în antiteză cu ceilalţi candidaţi. Şi, cred că pot dovedi o mai mare implicare, în activitatea administrativă, decât oricare dintre ei.

Acest lucru presupune să fii şi un om de echipă.

Dragoş Coman: Dar sunt un om de echipă. Şi acest lucru l-am demonstrat în timp, atunci când am activat şi am mers cu Partidul Mişcarea Populară în cele mai grele momente ale sale, pentru că am crezut în câteva valori şi idei politice susţinute de această formaţiune, cum este justiţia liberă sau statul de drept, idei de care nu mă dezic niciodată.

Cum vezi tu lupta electorală a alegerilor locale din 2016?

Dragoş Coman:Mi-aş dori ca marea bătălie electorală din 2016 să fie o competiţie onestă, bazată pe proiecte fezabile şi reale şi nu pe poveşti şi promisiuni deşarte. Sper ca în campania dinainte alegerilor să se scoată în evidenţă tot ceea ce poate să facă fiecare dintre candidaţi care îşi doresc această poziţie publică pusă la dispoziţia cetăţenilor. Călărăşenii ar trebui să conştientizeze faptul că, primarul nu este un un rege ce are în subordine o cetate populate de supuşi ci un angajat pus în slujba cetăţenilor care îl plătesc.

 

Cum vezi tu Călăraşiul, în următorii ani ?

Dragoş Coman: Călăraşiul trebuie să fie un oraş frumos iar felul cum arată acum, lasă mult de dorit. Administraţia locală călărăşeană trebuie să fie impulsionată şi motivată să lucreze după o anumită viziune de ansamblu ce ţine de dezvoltarea economico-socială a municipiului Călăraşi. Fără discuţie, în administraţia călărăşeană sunt oameni competenţi care pot face performanţă atunci când există o bună comunicare între funcţionari şi şefii lor ierarhici şi chiar cu conducătorul instituţiei respective care poate să impună o anumită direcţie în derularea activităţii publice de stat. Atâta timp cât funcţionarii nu lucrează cu,, toporul deasupra capului “ şi sunt trataţi cu respect si nu ca simpli executanţi, ei pot face o administraţie publică de calitate. Important este să aibă un conducător cu o bună viziune, plecată de la necesităţile de dezvoltare ale municipiului Călăraşi.

 

Îţi mulţumesc pentru interviul acordat şi îţi doresc mult succes.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Alexandru, băiat sărac, dar cu dragoste de carte, sprijinit de deputatul Daniel Florea

joi aug. 20 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Alexadru este un băiatul cu suflet frumos a cărui poveste poate fi asemănătoare cu a multor copii din judeţul Călăraşi, ce trăiesc într-o sărăcie extremă, dar iubesc şcoala şi obţin rezutate notabile la învăţătură. Este din satul Tonea şi mai are alţi patru fraţi care […]

Te mai poate interesa