Două zile de sărbătoare la Colegiul „Barbu Ştirbei”: A fost marcată Ziua Europei prin manifestări inedite

Timp de 2 zile ( 9-10 mai)  Colegiul Naţional „ Barbu Ştirbei” din Călăraşi a fost în plină sărbătoare . La iniţiativa promotorilor programului  derulat  de această instituţie de prestigiu „ Şcoli  ambasador ale Parlamentului european”, întregul colectiv al colegiului, elevi , profesori şi părinţi s-au implicat în organizarea unor ample manifestări menite să marcheze cu mult fast  data de 9 mai , Ziua Europei şi în acelaşi timp, zi  de mare însemnăate în istoria poporului român.

Pe 9 mai , în cadrul colegiului a avut loc  un simpozion cultural- ştiinţific  unde fiecare clasă a prezentat   câte o ţară din  Uniunea Europeană cu specificul său cultural, ştiinţific,  istoric, social şi economic.

A doua zi , pe 10 mai, a fost organizat un fastuos spectacol ce a cuprins o paradă a drapelelor şi însemnelor dar  şi costumelor populare specifice fiecărei ţări. A urmat, apoi, prezentarea unui   un moment artistic cu  dansuri reprezentative ale  statelor respective. Totodată, a fost organizat un târg gastronomic cu preparate culinare din ţările europene , cu vânzare. Această manifestare  a avut  un scop nobil! Banii colectaţi din vânzarea preparatelor alimentare vor fi donaţi unui elev al colegiului, Radu Dragoş Gabriel,  grav afectat în urma unui cumplit accident.

În data de 10 mai, în mijlocul elevilor s-a aflat primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, prefectul judeţului, George Iacob, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Valentin Barbu şi secretarul  judeţului, Emil Muşat.

În deschiderea manifestărilor, directorul şcolii, prof. Eufrosina Amza a dorit să mulţumească, public, tuturor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a activităţii  acestei şcoli, cunoscută cu  cele mai bune rezultate educaţionale din judeţ.

„Aş vrea, în primul rând, să mulţumesc domnului primar Daniel Drăgulin care ne-a ajutat să facem din conceptul „ şcoală europeană”, un concept adevărat, plin de conţinut, prin tot sprijinul său. Mulţumim domnului prefect că este alături de noi la toate evenimentele deosebite. Mulţumim domnului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Valentin  Barbu. Mulţumim, de asemenea,  Asociaţiei Părinţilor  care a făcut ca evenimentul acesta să aibă loc într-un cadrul deosebit al curţii şcolii unde au fost amplasate perdele de ploaie şi  un foişor frumos amenajat cu bănci şi cu flori. Mulţumim personalului administrativ care a pus în practică toate ideile legate de amenajarea curţii şcolii noastre.  Ziua de 9 mai are o mare însemnătate istorică la nivel naţional dar şi european. Este Ziua Independenţei României, este ziua când s-a sfârşit cel de al doilea război mondial şi este Ziua Europei sau Ziua Shuman. Sărbătorirea acestor evenimente, în contextul centenarului sădeşte în sufletele noastre prestigiul, stima şi respectul  pe care le  purtăm înaintaşilor noştri dar şi ambiţia noastră care este întărită în  consolidarea drumului  spre Europa.”, a spus prof. Eufrosina Amza.

Prefectul judeţului, George Iacob a ţinut să adreseseze  felicitări întregului colectiv al colegiului. „ Vă felicit pe dumneavoastră, elevi, pentru că în fiecare an încercaţi să vă depăşiţi performanţele . Totodată, vreau să felicit întregul colectiv al acestei instituţii pentru performanţa de a obţine pentru a doua oară distincţia de „ Şcoală Europeană .”, a menţionat prefectul judeţului Călăraşi.

Primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin a dorit să aducă în atenţie însemnătatea zilei de 9 mai: “Dragi elevi profesori şi părinţi, este o  onoare să vin astăzi în faţa dumneavostră şi să aniversăm Ziua Europei. Este o zi deosebită în viaţa românilor. Să nu uităm niciodată  că suntem romîni, să nu uităm de sacrificiul făcut de înaintaşii noştri pentru a crea România mare, o Românie unită şi bogată. Ceea ce faceţi dumneavoastă înseamnă că respectaţi  cu sfinţenie tradiţia şi ceea ce se întâmplă în perioada contemporană, nouă.”

Totodată, prof. dr. Constantin Tudor a făcu o amplă retrospectivă a evenimentelor din istoria României şi a Europei care au marcat ziua de 9 mai.

Demn de menţionat este faptul că acest  liceu a obţinut în această lună o distincţie prin care i se recunoaşte activitate educaţională de un înalt nivel pe care o desfăşoară. Colegiul Naţional ” Barbu Ştirbei” a obţinut pentru a doua oară titlul de ” Şcoală Europeană”.  Este un merit important recunoscut de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor din domeniul educației și formării profesionale.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

A fost semnat contractul pentru proiectul ”Modernizare străzi în cartierul Mircea Vodă, municipiul Călărași”

lun mai 14 , 2018
În urma procedurii de achiziție, a fost declarată câștigătoare asocierea dintre Bertoni Construct SA, Frasinul SRL și Komora SRL. Termenul de execuție a lucrărilor este de 13 luni de la semnare, din care o lună proiectarea și 12 luni execuția. Proiectul implică modernizarea a cinci străzi din cartierul Mircea Vodă, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!