Două spitale, din județul Călărași, vor utiliza energie regenerabilă

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Călărași se va afla, astăzi, un proiect de hotărâre care vizează investiții pe programul Casa Verde.

  În cadrul solicitării de propuneri de proiecte pentru Programul Casa Verde Clasic, persoane juridice, Consiliul Județean Călărași intenționează să depună, în calitate de solicitant eligibil, proiectul „Instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă la Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi şi Spitalul de Psihiatrie Săpunari, judeţul Călăraşi ”.

Obiectul programului Casa Verde Clasic persoane juridice îl reprezintă finanţarea de la Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire, care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, creşterea ponderii energiei produse din surse regenerabile.

  Scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră, precum şi stimularea utilizării sistemelor care folosesc în acest sens sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Finanţarea nerambursabilă asigurată de Autoritate – Administraţia Fondului de Mediu, se acordă în cuantum de până la 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Cuantumul finanţării nerambursabile, de către Autoritate – Administraţia Fondului de Mediu, în cazul unităţilor administrativ-teritoriale, nu poate depăşi valoarea de  4.000.000 lei, pentru unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori mai mare de 100.000, aşa cum este şi cazul judeţului Călăraşi.

Astfel, cofinanţarea proiectului, din bugetul propriu al judeţului Călăraşi, nu poate depăşi 10% din maximul posibil al finanţării de 4.000.000 lei.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Călărași/ Joi, 20 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2016

mie oct. 19 , 2016
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași (AJOFM Călărași)  organizează joi – 20 octombrie 2016, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2016. Acțiunea se va desfășura începând cu ora.9.00, în următoarele locații: Călărași – Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților, str. Sloboziei nr.4 Bis; Oltenița – Agenția […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!