Două proiecte transfrontaliere vor fi implementate de Primăria Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Consiliul Local al municipiului Călăraşi a fost convocat în şedinţa extraordinară, convocată de îndată, joi, 19.04.2018, privind aprobarea a două proiecte de hotărâre:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul cu titlul „Managementul comun al riscului pentru reacții eficiente ale autorităților locale în situații de urgență” („Joint risk management for efficient reactions of the local authorities in the emergency situations”).
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea parteneriatului între UAT Municipiul Călăraşi și Municipalitatea Borovo, Bulgaria pentru depunerea și implementarea proiectului transfrontalier „W-TEN – Călărași – Borovo noduri bine conectate la rețeaua TEN-T de transport ”

Ca urmare a aprobarii spre finantare a proiectului transfrontalier “Managementul comun al riscului pentru reacții eficiente ale autorităților locale în situații de urgență”, depus in parteneriat cu Municipalitatea Belene din Bulgaria, in data de 24 aprilie 2018, ora 09:00, Secretariatul Tehnic Comun al Programului Transfrontalier INTERREG V-A Romania-Bulgaria va efectua la sediul Municipalitatii Belene, in calitate de partener lider al proiectului o vizita de precontractare pentru verificarea documentelor depuse in cadrul cererii de finantare.

In privinta celui de-al doilea proiect aprobat in sedinta Consiliului Local, municipalitatea Borovo din Bulgaria a depus in parteneriat cu Consiliul Judetean Giurgiu un proiect pentru reabilitarea unor sectoare de infrastructura rutiera in cadrul Programului Transfrontalier INTERREG V-A Romania Bulgaria.  Dupa aprobarea proiectului spre finantare, Consiliul Judetean Giurgiu a decis retragerea din acest parteneriat pentru a putea implementa alte proiecte aprobate pe acelasi program.

Ca urmare a retragerii partenerului roman din cadrul proiectului, municipalitatea Borovo a contactat Primaria Municipiului Calarasi pentru a prelua rolul partenerului roman in cadrul proiectului.

Datorita existentei documentatiei pentru modernizarea strazii Varianta Nord, ce fusese propusa a fi executata din bugetul propriu, si a termenului scurt de inlocuire a partenerului in cadrul proiectului deja aprobat, Primaria Municipiului Calarasi a decis sa propuna aceste lucrari pentru a fi executate in cadrul proiectului din fonduri nerambursabile.

Dupa corespondenta purtata cu Municipalitatea Borovo pentru descrierea detaliilor tehnice ale investitiei propuse si a conditiilor parteneriatului si bugetului proiectului, s-a ajuns la o concluzie pozitiva privind implementarea in parteneriat a proiectului transfrontalier si partenerul bulgar a inaintat o adresa catre Secretariatul Tehnic Comun al Programului, solicitand inlocuirea ca partener roman a Consiliului Judetean Giurgiu cu Primaria Municipiului Calarasi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Astăzi, AJOFM Călărași vă așteaptă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

vin apr. 20 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași (AJOFM Călărași)  organizează vineri 20 aprilie 2018, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Acțiunea se va desfășura începând cu ora.9.30, în următoarele locații: Călărași –   Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților Călăraşi, str. Sloboziei, nr.4 Bis; […]