Deputata Raluca Surdu surprinsă de declaraţia preşedintelui Filipescu, despre femei

După alegerile europarlamentare, preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a făcut o declaraţie, în cadrul unei conferinţe de presă, conform căreia funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Olteniţa, nu ar putea fi ocupată de Raluca Surdu, deoarece este…femeie.

Filipescu R„O femeie conducător la Olteniţa stă singură în sediu. Şi asta pentru că olteniţenii gândesc altfel, se consideră bucureşteni, trece Magheru pe la ei. Era potrivită, dar ea nu poate să facă asta. Are copil, e în Bucureşti… Aici trebuia să fie cineva care să vină oricând. Iulian (n.r. senatorul Dumitrescu) poate fi la Olteniţa oricând, în orice zi, la orice oră! Pentru Raluca e mult mai greu, pentru că e femeie. Eu vă spun că dacă aveam femeie la conducerea organizaţiei de la Olteniţa, nu făceam nimic! Olteniţenii sunt o bucată aparte populaţiei, sunt ca o sectă…”, a declarat preşedintele organizaţiei PNL Călăraşi.

Raluca Surdu<Recunosc, m-a surprins declarația domnului Filipescu, mai ales că ea vine din partea unui președinte de filială PNL. Eu credeam că noi, liberalii, prețuim la fel de mult femeile, cum prețuim și bărbații. Că avem la fel de multă încredere în femei, cum avem și în bărbați. Și că bucuria de a avea un copil este un dar de la Dumnezeu, nicideum o vină pentru care trebuie să răspundem în fața mai-marilor vremii. 

Sunt sute și mii de femei în Oltenița care reușesc, zi de zi, să fie și soție pentru bărbații lor, mamă pentru copii, și sprijin pentru colegii de muncă. Mă întreb oare ce mesaj are domnul Filipescu pentru ele. Sau ce le-ar spune Ramonei Mănescu, europarlamentar PNL și fost ministru, femeie și mamă a doi copii, Noricăi Nicolai, europarlamentar, femeie și mamă de fată, sau chiar Adinei Vălean, alături de care domnul Filipescu făcea campanie în Oltenița nu mai demult de acum o lună de zile și care este în același timp și europarlamentar, soție și mamă. 

 Domnul Filipescu are, însă, dreptate atunci când spune că oltenițenii sunt altfel. Oltenițenii sunt într-adevăr niște oameni deosebiți. Alături de ei am reușit să câștigăm atât de categoric alegerile din 2012. Poate că domnul Filipescu a uitat, dar eu îmi aduc aminte că în 2012 am câștigat toate alegerile în care am fost implicată alături de echipa noastră din Oltenița. Am obținut cele mai bune rezultate din județ. În colegiul 5, am câștigat 6 mandate de primar din 9, am obținut cei mai mulți consilieri locali și mandatul de deputat. Dar pentru că domnul Filipescu nu a avut încredere într-o femeie și a ținut morțiș să pună pe altcineva la conducerea filialei, la alegerile europene din acest an, PNL Oltenița a înregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate din ultimii 8 ani, de doar 14%. Prin comparație, în celelalte localități din colegiu, PNL a obținut 56%. Ar fi foarte bine dacă domnul președinte Filipescu ar mai veni și prin aceste localități, să îi întrebe pe primari și președinții de filiale alături de cine au făcut campanie în luna mai.

Dar, din păcate, se pare că pentru domnul Filipescu drumul de la Călărași la Oltenița este mai lung decât drumul pe care îl fac eu săptămânal de la București la Oltenița. Chiar dacă sunt femeie, parlamentar și am acasă un copil de crescut!>

 Raluca Surdu

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Traficant de droguri condamnat la 3 ani închisoare, trimis după gratii

joi iun. 26 , 2014
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare marţi, 24 iunie a.c., mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Călăraşi pe numele lui D. Daniel, de 21 de ani, din Municipiul Călăraşi, condamnat la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!