Deputata Maria Dragomir a trecut de la stânga, la dreapta

Print Friendly, PDF & Email

maria-dragomirAlegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, iar partidele încearcă să își atragă de partea lor cât mai mulți oameni, cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, pentru a-și atinge rezultatele scontate.

Un transfer politic, care nu a surprins, este cel al deputatei Maria Dragomir, venită de la PSRO, la PNL. Spunem că nu este o surpriză,  în condițiile în care aceasta, alături de consilierii județeni pe care i-a avut în mandatul trecut partidul, a susținut toate proiectele propuse de fostul președinte, Răducu Filipescu. De altfel, Filipescu a recunoscut că a pus la punct și o strategie politică, alături de M.Dragomir.

„Avem o colegă nouă, cu care, de fapt, colaborez de foarte mulți ani, pentru că am avut o relație corectă, normală. Am încercat cu Maria Dragomir să croim un partid, cu care să putem să colaborăm – PSRO, am insistat foarte mult ca PSRO să fie aliatul PNL, pentru a merge împreună la guvernare, dar lucrurile nu au curs în direcția gândită de noi.  Geoană este mai bun ca tehnorcrat, decât ca om politic și aproape că a dispărut din plan politic.

Datorită bunelor colaborări, după mai multe discuții,  am ajuns la concluzia că locul în care Maria Dragomir poate activa și da o mână de ajutor este, aici, la PNL. Colegii au fost de acord cu această venire și, de aici încolo, vom forma o echipă cu ea, dar și cu colegii săi, care vor să vină în partid, ca scorul PNL să crească cu câte procente se va putea. În această după-amiază vom purta discuții cu echipa doamnei Dragomir și cine dorește, poate veni la noi.”, a spus Filipescu.

Nu voi candida la alegerile parlamentare

Proapăt membru PNL, Maria Dragomir a declarat că nu dorește să candideze la alegerile parlamentare.

„Din acest motiv, am venit abia acum. Dacă mai doream un fotoliu de parlamentar, aș fi venit acum 4 sau 2 ani, când am fost căutată de mai multe partide, inclusiv PNL. Dar am spus că nu mai vreau încă un mandat. Vreau doar o echipă cu care să pot colabora, fără stres. Am considerat că, aici, alături de dl Filipescu, de dl Iliuță, de întreaga echipă, putem lucra foarte bine împreună.”

Maria Dragomir a spus că dacă partidul îi va propune o funcție va accepta, doar dacă va fi pe linia pregătirii sale profesionale.

“Trebuie promovați oamenii pe competență, nu pe criterii politice.”, a afirmat deputata.

Trecerea de la o convingere politică de stânga, la una de dreapta, a fost explicată de M. Dragomir, astfel:

„Am muncit mult în partidele de stânga, PSD și PSRO, dar nefiind o echipă cu care să pot colabora, am considerat că trebuie să fac un pas la dreapta, dar și eu, prin natura profesiei, mă consider un om de dreapta. Având o relație foarte bună cu conducerea partidului, am considerat că aici pot să îmi continui activitatea politică. Mi-a fost greu să iau această decizie, dar încă de acum 4 ani, din cauza conflictelor în PSD Călărași, am fost la un pas să semnez adeziunea la PNL. Mi s-a propus de către conducerea centrală a PSD (n.r. în urmă cu trei ani) să preiau funcția de președinte al organizației, dar am refuzat.

Astăzi, vorbim despre pasul făcut la PNL, iar  echipa de la PSRO a spus că mă va urma, oriunde m-aș duce.”, a mai declarat deputata.

De menționat că Maria Dragomir a candidat la funcția de primar al municipiului Călărași, în acest an, clasându-se pe locul 6, cu 577 de voturi primite de la cetățeni, după un nume nou în politica locală, Elena Nicolache, care s-a clasat pe locul 4, cu 894 de voturi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

A început livrarea agentului termic, în Călăraşi

joi oct. 20 , 2016
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ, din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, a început livrarea agentului termic către cei 406 consumatori casnici și 5 agenți economici, racordați la sistemul centralizat. Tariful de energie termică, pentru sezonul rece 2016-2017, este de 342,18 lei/Gcal, din care tariful plătit de populație este […]