Deputat Emil Dumitru: ,,Ca parlamentar, am 146 de inițiative parlamentare, din care 3 au devenit legi”

Emil-Florian Dumitru, deputat, vicepreședinte PNL Călărași, și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, activitatea parlamentară, din 2020 și până în prezent.
Precizăm că Emil Dumitru este membru în Comisia pentru Agricultură.

,,Referitor la activitatea mea parlamentară, am semnat 146 de inițiative parlamentare. Dar trei dintre proiecte unde sunt inițiatorul principal și la care țin foarte mult, au devenit legi. Pentru că activitatea parlamentară este una destul de complexă și practic inițiativele noastre legislative trec prin mai multe comisii.
Este vorba de legea de raportare a stocurilor, căreia Ministerul Agriculturii, într-un final, a reușit să-i facă norme, tocmai ca să vedem care este volumul de cereale pe care România îl are în tranzit de la Ucraina. Astfel, putem să solicităm despăgubiri pentru fermierii noștri. Pentru că, neavând date clare, nu avem cum să cerem niște sume la Comisia Europeană.
Apoi, este vorba de schema de ajutor de stat, pe ceea ce înseamnă sectorul de legume, fructe pe ambalare, sortare, etichetare și transport la legume, fructe și cartofi.
Nu în ultimul rând, eu, împreună cu domnul senator Ciprian Pandea, am inițiat Legea de certificare voluntară DOR. Este prima schemă de certificare voluntară din România, în care practic se creează un cadru legal, prin care micii producători să poată să-și individualizeze producția autoctonă, astfel încât consumatorul să aleagă în cunoștință de cauză.

În ceea ce privește Legea bugetului de stat vreau să vă spun că am făcut două amendamente, care mi-au fost admise.
Este vorba de alocarea de 500 de mii de lei, pentru localitatea mea natală, Chiselet, pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Dar și pentru localitatea Spanțov am solicitat bani, pentru două obiective de investiții: o bibliotecă școlară și un club al elevilor. Suma este în total de 500 de mii de lei.
Practic, așa cum ne-am propus la momentul la care am candidat pe listele Partidului Național Liberal cu echipă tânără, încercăm să dezvoltăm Călărașiul. Încercăm să venim cu soluții și să fim cât mai onești în relația cu cetățenii, astfel încât să nu promitem ceea ce nu putem face!”

Emil Dumitru afirmă că nu există colaborare nici la nivel județean, în plan politic, între principalii parteneri politici: PNL și PSD.
,,Nu avem de ce să ne ascundem. Mă așteptam la discuții constructive, pe un parteneriat care, pe termenul de parteneriat, este un pic diferit. Adică să ne respectăm reciproc și să nu încercăm alte chestiuni. Am urmărit anumite declarații publice și mie mi se par absolut de neluat în seamă. Vizavi de propunerile din partea consilierilor locali PNL, care au fost ignorate de partenerii din coaliție PSD. Dacă vă veți uita la ședințele Consiliului Județean, veți constata că există, clar, o decizie unilaterală a celor care au majoritate, de a nu respecta absolut nimic din amendamentele pe care consilierii județeni liberali le fac. Iar sistemul ăsta, netransparent de derulare a ședințelor, înseamnă că au ceva de ascuns. Nu înțeleg cum să se fac ședințe pe WhatsApp, în condițiile în care nu mai avem nici pandemie, nici stare de urgență, nici stare de alertă și ar trebui ca cetățenii să vadă, în timp real, cum se derulează ședințele și aici știu că unii dintre colegi participă și transmit, dar mi se pare o lipsă totală de transparență.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Județul Călărași: Întreruperi de energie electrică, programate de Enel, în săptămâna 15-21 ianuarie 2024

Dum ian. 14 , 2024
Rețele Electrice Dobrogea (companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Dobrogea) a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare. Regretăm neplăcerile resimțite de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!