Copiii cu nevoi speciale au primit daruri din partea Fundaţiei C.I.D. România

Print Friendly, PDF & Email

 Şcoala Gimnazială  Specială nr 1 Călărași l-a primit cu drag pe Moş Crăciun din partea Fundaţiei C.I.D – Romania (Children In Distress – Copii În Dificultate).

Anul acesta a revenit la Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi, cu multe daruri, reprezentanţii  Fundaţiei C.I.D.  însoţiţi de   Moș Crăciun ( Niger Richadson – Santa Clauss ) şi ajutoarele lui, Valentina Paula Zaharia,Director executiv Fundatia C.I.D.

Moș Crăciun a venit din Anglia ca să împărtășească emoțiile dăruirii pe chipul copiilor călărăşeni  cu nevoi speciale precum  şi bucuria de a primi o cutie de pantofi  cu dulciuri, creioane, cărți de colorat, jucării.

Fundația C.I.D furnizează cu profesionalism accesul în domeniul asistenței și protecției copilului , care promovează și asigură accesul copiilor cu dizabilități și al celor cu risc crescut de abandon familiar și școlar, la recuperare ,educație ,integrare.

În fiecare an cu câteva luni înaintea Sfintelor sărbători copiii din cadrul scolilor din Anglia și enoriași ai diferitelor biserici încep să colecteze numeroase lucruri pe care apoi cu dragoste le așează într-o cutie de pantofi. Aceste cutii sunt depozitate cu grijă și încărcate în numeroase tiruri care înlocuiesc sania Mosului și care se îndreaptă ușor, ușor spre țara nostră cu darurile lui Moș Crăciun. Acțiunea in sine numită ShoeBox aduce bucurie în sufletul copiilor aflați în dificultate .   Fundaţia C.I.D. România a preluat în fiecare an, cu aceeași responsabilitate darurile Moşului și s-a bucurat de oportunitatea de  a ajuta ca aceste  ShoeBox sa ajunga la destinatie.

Colectivul  Școlii Gimnaziale Speciale nr. 1 Călărași, l-a primit cu nerăbdare  pe Moș Crăciun, de la grupele de preșcolari din cadrul școlii, până la elevii din anii terminali. Bucuria Crăciunului s-a răspândit cu ușurință la apariția lui Moș Crăciun. Prof.Psihopedagog Dorina Petcu, directorul Școlii Gimnaziale Speciale nr.1 Călărași le-a mulțumit invitaților pentru toată dăruirea tuturor celor implicați care, an de an, aduce bucurie copiilor defavorizați printr-o cutie de pantofi.

„Vă mulțumim pentru cadourile oferite, bucuria întâlnirii cu Moș Crăciun a luminat chipurile elevilor școlii speciale transformând acestă zi într-o amintire minunată! Vă dorim ca toate aceste bucurii să vi se întoarcă înmiit, iar magia Crăciunului să vă aducă multă bucurie în suflet.”,a spus prof. Petcu Dorina.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

PSD Călărași și-a desemnat noii membri, în Biroul Permanent  Județean

Dum dec. 16 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Sâmbătă, 15 decembrie 2018, organizația județeană a PSD Călărași s-a întrunit pentru a-și alege noii membri  din cadrul  Biroului Județean, după ce, la început de săptămână, Comitetul Executiv al PSD, a decis invalidarea în funcție a președintelui ales în luna septembrie, Ciprian Pandea. Președintele interimar […]