Copiii Centrului SERA și-au expus fotografiile, în cadrul proiectului ECO FOTOGRAFIA

În foaierul Centrului Județean Cultural a avut loc marți, 25 iulie, vernisajul expoziției de fotografie ECO FOTOGRAFIA, în cadrul căreia sunt expuse fotografii ale copiilor din Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA Călărași și ale elevilor din comuna Ciocănești.

La eveniment au participat directorul-executiv al DGASPC Călărași, Doinița Nicolae, președinta FICE Călărași, Elena Ulmeanu, preotul paroh Laurențiu Cristian Dumitru, de la Parohia Ciocănești-Sârbi, managerul Centrului Județean Cultural, Isabella Grosu, care a sprijinit realizarea acțiunii, precum și copiii ale căror fotografii au fost expuse.

 Directorul Doinița Nicolae și-a exprimat dorința ca experiența cursurilor de artă fotografică să continue:

,,Ne dorim să scoatem tot ce este mai bun din copiii noștri. Am fost alături de ei când au mers să facă aceste poze și am fost foarte încântată de ceea ce am văzut. Îi felicit pe cei care ne-au sprijinit, dar și pe copii. Ne dorim să repetăm experiența cu aceia care nu au urmat cursurile de fotografie și să descoperim noi talente, cu ajutorul coordonatorului lor,  preotul paroh, Laurențiu Cristian Dumitru.”

Președinta FICE Călărași, Elena Ulmeanu, a declarat:

,,Expoziția de fotografie pe care am vernisat-o este rezultatul colaborării dintre FICE (Federația Internațională a Comunităților Educative) Călărași, DGASPC Călărași și Parohia Ciocănești-Sârbi. Dacă se va concretiza o colaborare între centrele de plasament și FICE Călărași, prin organizarea cursurilor de artă.

fotografică în fiecare centru, atunci vom fi susținuți să facem un vernisaj la Palatul Parlamentului, în această toamnă, de către președintele FICE România, Toma Mareș.”

Preotul paroh Laurențiu Cristian Dumitru, de la Parohia Ciocănești-Sârbi, a afirmat că pentru expoziția ECO FOTOGRAFIA  a selectat  38 de poze de la Centrul SERA și 22 ale elevilor din comuna Ciocănești.

,,Motivul pe care l-am avut să pornesc inițierea acestui curs de fotografie cu copiii a fost acela de a-i determina să fie mai atenți în jurul lor. Descopăr în copii un nivel de realitate mult peste ceea ce așteaptă chiar ei, de la ei înșiși. Sunt mult mai creativi decât se cred. Fotografia este un formator de opinie, îți creezi o părere despre locul fotografiat sau trăiești o emoție referitoare la un loc cunoscut, imortalizat într-o fotografie.

Mi-a fost foarte greu să aleg fotografiile realizate de copiii din Centrul SERA, pentru că au fost făcute peste 2.000 de fotografii, în microdelta de la Ciocănești, și le-am ales pe cele care s-au încadrat în specificul concursului ECO FOTOGRAFIA.”

Fiecare copil care a avut expusă fotografia a primit o diplomă de participare la concursul care s-a desfășurat la nivel național.

În fiecare an, Centrul Carpato Danubian de Geoecologie şi Editura Decesfera organizează Proiectul „Eco fotografia anului”, care ȋncurajează observarea mediului ȋnconjurător şi de reliefare a valenţelor pozitive ale acestuia, prin imagini.

Expoziția de fotografie „ECO FOTOGRAFIA” poate fi văzută în
Foaierul Centrului Județean Cultural Călărași, în perioada 17 iulie – 29 septembrie 2017   .

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Crucea de pe Vârful Caraiman, reabilitată cu fonduri REGIO

joi iul. 27 , 2017
Miercuri, 26 iulie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Dr ing. Liviu Gabriel Muşat, alături de ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, și ministrul apărării naționale, Conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu, au semnat contractul finanțat prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei Prioritare 5 – „Îmbunătățirea mediului urban […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!