Comisia ATOP sau reţeta ideală de tocat frunză la câini, din bani publici

Potrivit  Legii nr. 218/ 2002, la nivelul fiecărui Consiliu Judeţean, din ţară, trebuie să funcţioneze Comisia de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Această entitate are un rol consultativ, fără personalitate juridică, ce asigură prin activitatea sa reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii, în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

Cu alte cuvinte,  membrii unei asemenea comisii au obligaţia să desfăşoare o serie de activităţi punctuale, menite să vină în sprijinul instituţiilor de resort, aşa cum este Poliţia sau Jandarmeria. Numai că, la Călăraşi, această comisie  din cadrul Consiliului Judeţean nu prea îşi justifică existenţa şi nici cei 25.000 de lei alocaţi, numai în anul 2016, de la bugetul judeţului pentru desfăşurarea activităţii sale.

Conform informaţiilor furnizate de către Consiliul Judeţean,  în perioada ianuarie 2016-iunie 2016,  membrii acestei comisii au avut 6 şedinţe de lucru şi au avut numai două acţiuni comune cu Poliţia şi Jandarmeria din Călăraşi, pentru combaterea  absenteismului şcolar. În cazul de faţă, nu ştim dacă membrii comisiei ATOP au fost, cot la cot, cu jandarmii şi cu poliţiştii prin barurile din Călăraşi, pentru a depista elevii care chiulesc de la cursuri. Dar am aflat că aceiaşi membrii ai comisiei ATOP  au aprobat Planul Strategic Anual al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. O formalitate la care aceştia doar s-au întâlnit ca să ridice mâna. Nu au derulat nicio acţiune semnificativă, menită să aducă, în atenţia comunităţii, rolul ATOP în păstrarea climatului de siguranţă, în condiţiile în care  faptele antisociale în comunitate pun în pericol, tot mai mult,  siguranţa călărăşenilor.

La atât se rezumă activitatea celor 12 membri ai comisiei ATOP,  numai în  cele şase luni ale anului trecut. Cu siguranţă aceştia nu şi-au justificat indemnizaţia în valoare de 696 de lei,  pe care şi-a încasat-o în fiecare lună, din an. Adică, fiecare membru din cadrul comisiei a încasat, anual  8.352 de lei. În felul acesta, comisia ATOP asigură locuri călduţe, unde comoditatea şi lipsa de inţiativă sunt plătite, cu bani frumoşi, din taxele şi impozitele achitate de  cetăţeni. ATOP  este, de fapt, reţeta ideală de tocat frunză la câini, din bani publici.

În mandatul 2012-2016  comisia ATOP a fost  condusă de  Rogoz Nicolae, în calitate de preşedinte. Membrii de drept au fost: subprefectul judeţului, inspectorul şef al Poliţiei, Tatu Costică –reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor. Membrii desemnaţi: consilierii judeţeni, Ana Titu; Enciu Niculae, Alecu Gheorghe; Samoilă Ion; Vîrtejanu Liviu.

Reprezentanţi ai comunităţii au fost desemnaţi: Muha Ionela Gina,  Dumitra Ciubotă Roşie şi Stan Ion.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Ziua Mondială a Apei, marcată la Călăraşi

vin mart. 24 , 2017
Miercuri, 22 martie, la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi, a avut loc dezbaterea „Apa miraculoasa bogăţie”, manifestare menită să marcheze Ziua Mondială a Apei. Evenimentul a fost organizat de către societatea Ecoaqua S.A., operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare, în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, reprezentată […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!