CJCC Călărași/Ziua de 24 ianuarie va fi sărbătorită alături de artiști renumiți, la Sala Barbu Știrbei

Print Friendly, PDF & Email

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.
După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.
Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit.
În această zi de sărbătoare, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, îi invită pe locuitorii județului Călărași alături de artiști renumiți și îndrăgiți, interpreți de muzică populară Irina Loghin, Floarea Calotă, Mioara Velicu și Constantin Măgureanu, ansamblul folcloric ”Bărăganul“ și artiștii de comedie Vasile Muraru și Valentina Fătu, începând cu ora 16.00, la Sala Barbu Știrbei Călărași, să petreacă momente de neuitat.
Prezentator eveniment – Prof. Lavinia Vasile.

Biletele sunt puse în vânzare, la casa de bilete a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Echipamente și aparatură medicală de specialitate, pentru cabinetele medicale din Ambulatoriu

mie ian. 22 , 2020
Proiectul „DOTAREA INFRASTRUCTURII AMBULATORIULUI SPITALULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI” a fost semnat marți, 21 ianuarie, de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuta și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat. Proiectul este depus de Consiliului Județean Călărași pe Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.2, Operatiunea […]