Chirnogi/S-a dat startul campaniei de plantare de arbori, în cadrul programului „Adoptă un copac!ˮ

Print Friendly, PDF & Email

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – a dat sâmbătă, 04.11.2017, startul campaniei de plantare de arbori din această toamnă, în cadrul programului „Adoptă un copac!ˮ.

În prima zi, cei 150 de voluntari prezenți au plantat 600 de puieți de plop, reprezentând un hectar de pădure. Noua perdea forestieră este amplasată lângă comuna Chirnogi, jud. Călărași, de-a lungul DN41, între Chirnogi și Oltenița.  Campania de plantare este derulată cu sprijinul Primăriei și Școlii din Chirnogi (elevii au participat voluntar la plantare), Direcției Silvice Călărași și companiilor partenere care au participat cu fonduri și voluntari din rândul angajaților: 1&1 Internet Development, Carrefour Romania, METRO SYSTEMS Romania, Microchip Technology Inc.

„Adopta un copac!” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România. Acesta se bazează pe atragerea de fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice), cu care se realizează păduri noi, care altfel nu ar exista. A fost aleasă împădurirea în zona de câmpie pentru că aici pădurile mai ocupă doar 5% din suprafață, minimul recomandat pentru această zonă fiind de 20%. De asemenea, în zona județului Călărași iernile grele troienesc zăpada și blochează drumurile. În fiecare an auzim la știri despre oameni care nu mai pot ajunge la spital sau la serviciu, rămân fără provizii, electricitate. Perdelele forestiere ajută la protejarea drumurilor, dar aduc și beneficiile pădurii: un aer mai curat, prevenirea deșertificării, creșterea productivității terenurilor agricole din zona, creșterea biodiversității ș.a.

Plantarea de perdele forestiere continuă prin programul „Adoptă un copac!ˮ atât în această toamnă, în zilele de sâmbătă ale lunii noiembrie, cât și primăvara viitoare, în comuna Chirnogi, dar și în alte localități din județul Călărași.

Cei care doresc să sprijine creșterea suprafețelor împădurite din România, în special perdele forestiere, o pot face printr-o donație online. Fiecare 5 lei se transformă într-un puiet plantat și îngrijit pe termen lung. https://www.startarium.ro/cont/crowdfunding/adoptauncopac

—-

Despre ViitorPlus și „Adoptă un copac!”

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – este o organizație non-profit cu o experiență de 11 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat socia, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt Adoptă un copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Bigăr – amenajare eco-turistică, Regenesys. Sub umbrela ViitorPlus s-au plantat în ultimii 10 ani, 60 de hectare de pădure, cu participarea a peste 10.000 de voluntari. Viziunea ViitorPlus: “Redescoperim împreună legătura cu natura şi investim în ceea ce lăsăm în urma noastră”. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina web:  www.viitorplus.ro.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Trei bărbați, reținuți de polițiști pentru tăiere și sustragere de arbori

mar nov. 7 , 2017
Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași au reținut, la data de 06 noiembrie 2017, trei bărbați din municipiul Călărași, care ar fi tăiat arbori și ar fi încercat să sustragă materialul lemnos. Cercetările au fost demarate după ce persoanele, cu vârste între 21 și 26 ani, […]