Centre de prim ajutor în municipiul Călăraşi, pe perioada caniculei

Print Friendly, PDF & Email

prim ajutor calarasiPrimăria Municipiului Călărași anunță cetățenii că, în zilele caniculare, funcționează cele două puncte de prim ajutor climatizate pentru acordarea asistenței medicale, din Piața Centrală și Piața Big, între orele 10:00 și 18:00. Punctele de prim ajutor sunt dotate cu aparate de aer condiționat și dozatoare de apă, călărășenii putând beneficia și de asistență medicală oferită de asistenți medicali comunitari, ajutați de voluntari ai Crucii Roșii Române-Filiala Călărași și ai Școlii Postliceale FEG-Filiala Călărași.

Ca și în anii anteriori, Primăria Municipiului Călărași, pune la dispoziția cetățenilor și sediul din str.București, sediul Direcției de Asistență Socială (Evidența persoanelor), precum și Muzeul Municipal, puncte ce sunt dotate cu aparate de aer condiționat și dozatoare de apa.

Totodată, la panourile de afișaj de pe raza municipiului, Primăria Călărași pune la dispoziția cetățenilor măsurile de prevenire pentru populație pentru perioadele caniculare. Recomandările cele mai importante pentru protecția populației sunt: evitarea aglomerațiilor, expunerii la soare și a efortului fizic intens între orele 11:00 și 18:00, consumul a 1,5-2 litri de lichide pe zi și evitarea consumului de băuturi alcoolice, a celor cu cafeină sau zahăr și evitarea consumului de alimente cu conținut ridicat de grăsimi.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Traficanţi de droguri de mare risc, prinşi de poliţiştii călărăşeni

lun iul. 20 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au surprins în flagrant delict un bărbat în timp ce recepţiona două colete, din Spania, în greutate totală de 12,3 kilograme în care se aflau fragmente vegetale, de culoare verde olive, susceptibile a fi cannabis. Totodată, […]