Cei mai buni elevi călărăşeni au participat la o dezbatere privind politicile europene

deybatere 1dezbatare 2Joi, 25 septembrie, 150 de elevi  cu rezultate şcolare performante  din  toate liceele din judeţul Călăraşi au avut privilegiul de a participa la o  dezbatere,  în cadrul căreia au primit informaţii preţioase despre politicile europene, despre posibilitățile de carieră, cât şi despre programele de formare și educație, precum ,,Leonardo Da Vinci”, ,,Erasmus+” sau Serviciul european de voluntariat. Evenimentul ce face parte din campania “EU Back to school”,  a  fost organizat la iniţiativa Liceului  Teoretic ,,Mihai Eminescu „ şi a avut loc la sala Cinematografului 3D din Călăraşi. În mijlocul elevilor şi profesorilor s-a aflat Andreea Olteanu, fostă elevă a liceului din Călăraşi şi în prezent, funcționar al Comisiei Europene în cadrul Direcției Generale pentru Extindere, Delia Mateiaş expert educaţional şi reprezentanţi ai IBM. Dezbaterea s-a dovedit a fi una extrem  de interesantă dar şi interactivă în care elevii au aflat despre modul în care funcţionează instituţiile Uniunii Europene. De asemenea, ei au aflat despre modelele educaţionale şi  oportunităţile oferite de şcolile din străinătate dar şi micile secrete privind aplicarea cu succes a unei burse în străinătate.  Călărăşeanca Andreea Olteanu a  dorit să transmită un mesaj de încurajare elevilor capabili de performanţă care doresc să beneficieze de burse gratuite de studiu în străinătate.

,,Am dorit să realizez această dezbatere la Călăraşi, pentru aici m-am format profesional şi am venit să mulţumesc profesorilor mei. În al doilea rând, am dorit  să  dau  un suflu de încurajare pentru elevii Liceului Danubius, Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” precum şi celor de la celelalte licee din judeţul Călăraşi. Pentru cei care doresc să studieze în străinătate, le recomand să fie perseverenţi, să nu renunţe uşor şi ,,să dărâme munţii”, în jurul lor, ca să obţină ceea ce îşi doresc”, a spus călărăşeanca Andreea Olteanu.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Consilierii locali au aprobat o nouă rectificare a bugetului municipiului Călăraşi

vin sept. 26 , 2014
Joi, 25 septembrie, în cadrul şedinţei ordinare, consilierii locali au aprobat cu unanimitate de voturi o nouă rectificare bugetară prin care a fost realocate  fondurile necesare pentru: finalizarea unor investiţii aflate în derulare, sport, dotarea căminului de bătrâni, finanţarea  unor lucrări de modernizare în şcoli  dar şi  pentru plata unor […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!