Caravana RINNO a fost prezentă în comunitatea călărăşeană

Print Friendly, PDF & Email

caravana RINNOMarti,7 iulie, la Călăraşi, a avut loc ediţia a II-a a Caravanei -“Oferta CDI pentru o dezvoltare durabilă a regiunii transfrontaliere Ro-BG” şi a Dezbaterii în piaţa centrală “Inovare pentru o dezvoltare durabilă a regiunii transfrontaliere”în cadrul proiectului transfrontalier RO-BG, RINNO. Evenimentul a fost găzduit de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură(CCIA) Călăraşi şi a reunit reprezentanţi ai instituţiilor publice, ONG-uri precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice din judeţul Călăraşi .Temele puse în dezbatere au vizat dezvoltarea mediului de afaceri din sectorul industriei, serviciilor şi agriculturii dar şi premisele unei administraţii moderne, flexibile, orientată spre societate şi nevoile ei. Reprezentanţii Caravanei RINNO au adus în atenţie informaţii utile pentru pregătirea şi promovarea proiectelor viitoare şi a oportunităţilor de colaborare pentru dezvoltarea regiunii transfrontaliere România – Bulgaria. În cadrul aceluiaşi eveniment a fost prezentată o expoziţie inovativă prin care au fost promovate produse, echipamente, sisteme, servicii şi tehnologii ca rezultat al cercetării, pentru a fi oferate si implementate pe piaţa internă şi internaţională..

RINNO este un proiect de cooperare şi dezvoltare transfrontalieră este implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate – Filiala Călăraşi, urmărindu-se susţinerea dezvoltării regiunii de graniţă româno-bulgare prin utilizarea eficientă a fondurilor puse la dispoziţie în acest scop de către Uniunea Europeană, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007 – 2013. În Bulgaria, proiectul este implementat de Ministerul Educaţie şi Ştiinţei, în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor Riverane Dunării “Dunărea”, cu sediul în municipiul Russe. Acest program vizează toate judeţele şi districtele de la graniţă dintre cele două ţări, şi anume: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, respectiv Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Ruse, Veliko Târnovo, Razgrad, Silistra şi Dobrich.

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Un bărbat de 47 de ani, rănit grav, după ce a căzut peste el un balot de lucerna de 800 de kg

joi iul. 9 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Un echipaj de prim ajutor SMURD cadrul Detaşamentului Olteniţa a intervenit pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 47 de ani, care prezenta poli-traumatisme, după ce a căzut peste el un balot de lucernă de aproape 800 de kg Victima a fost preluată […]