Călăraşi: Rezultate mai slabe la Evaluarea Naţională, decât anul trecut

evaluare nationala la calarasiVineri, 27 iunie, elevii de clasa aVIII a din judeţul Călăraşi au aflat cu emoţie rezultatele examenului de capacitate pe care l-au susţinut. Din cei 2464 absolvenţi ai clasei a VIII a ce s-au înscris la Evaluarea naţională, doar 2395 au fost prezenţi şi niciunul nu a fost eliminat din examen. Aşa cum a precizat inspectorul general şcolar, prof. Steluţa Caraion, din totalul elevilor prezenţi la cele două probe, de limba română şi matematică, 1459 de elevi au obţinut note peste 5 şi un număr de 936 de elevi au luat note sub 5. La limba română, 1561 de elevi au  primit note de peste 5 iar la matematică, numărul celor care au promovat  a fost 1674.

Procentul de promovabilitate înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi la Evaluarea Naţională, în acest an este de 60, 91% înainte de contestaţii. Un singur elev a obţinut media generală 10. La proba de limba română au fost înregistate 10 note de 10 iar la matematică, 35 de elevi au obţinut nota 10.

insp. Caraion,,Comparativ cu anul trecut, când am obţinut un procent de promovabilitate de 62,19, am înregistat un oarecare regres. Dacă la limba română, în 2013 procentul elevilor promovaţi a fost de 76,37%, în prezent, la această disciplină au promovat 64,93% dintre elevii care s-au prezentat la examen. Acest lucru se datorează faptului că subiectele din acest an au fost ceva mai dificile,la limba română, şi elevii, mai ales cei din mediul rural, nu au reuşit să le trateze aşa cum trebuie. În schimb, la matematică am înregistat o oarecare evoluţie. Anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 62,19% iar anul acesta, pentru că subiectele au fost mai abordabile, promovabilitatea fost de 69,85%, la matematică.

În perioada imediat următoare, vom face o analiză minuţioasă privind toate aceste rezultate pentru a vedea ce şcoli au obţinut rezultate bune şi care dintre acestea au înregistat o promovabilitate mică”. Dpuă această analiză vom lua măsurile care se impun, în vederea obţinerii unor rezultate mai bune, anul viitor”, a precizat pentru ,,Actualitatea de Călăraşi”, inspectorul general şcolar prof. Steluţa Caraion.

Elevii nemulţumiţi de rezultate la Evaluare Naţională 2014  au putut să depună contestaţii vineri, 27 iunie, în intervalul 16,00-20,00. Rezultatele după contestaţii vor fi publicate pe 1 iulie.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Filipescu votat în congresul PNL

Dum iun. 29 , 2014
Congresul PNL a ales, sâmbătă noaptea, noua conducere a partidului, după votarea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al PNL. Au fost aleşi cei 31 de vicepreşedinţi ai partidului, primii dintre aceştia fiind Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu şi Alina Gorghiu. De asemenea, au fost aleşi vicepreşedinţi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!