Călărași/ Nici un caz înregistrat de coronavirus,119 persoane monitorizate la domiciliu

În supravegherea Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași se află în prezent 119 persoane, monitorizate la domiciliu, dintre care 66 membri de familie, persoane care au o stare de sănătate bună și sunt asimptomatice. Persoanele respective vin din zonele „galbene” stabilite de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile ca zone care impun autoizolarea la domiciliu. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu vor putea părăsi domiciliul după 14 zile, eliberându-li-se adeverințele necesare primirii concediului medical sau a avizului de intrare în colectivitate, după caz.
De la cele 25 de persoane aflate în carantină, de asemenea asimptomatice, cu o stare de sănătate bună, care vin din zonele „roșii” – zone care impun carantina – indicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, personalul DSP a recoltat exsudat nasofaringian, 16 de probe fiind negative (probele recoltate de la primii veniți), iar 9 sunt în lucru (probele recoltate de la ultimii veniți). Testele se vor repeta în a 12-a și a 13-a zi de carantină. Dacă rezultatele probelor vor fi negative, persoanele respective vor putea merge la domiciliu.
Probele recoltate conform metodologiei de supraveghere de la doi contacți, au fost negative.
Pentru două persoane internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Călărași, vă putem comunica că rezultatele au fost negative, iar pentru o persoană internată azi, 13.03.2020, proba este în lucru.
Vă informăm că pe teritoriul județului Călărași nu s-a înregistrat nici un caz de COVID – 19.

Director Executiv DSP Călărași
Cezar – Cristian Rădulescu

Dr. Camelia Truică
Medic Șef – DSSP – DSP Călărași
Medic primar epidemiolog

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.372 de persoane

sâm mart. 14 , 2020
Până astăzi, 14 martie, la nivel național au fost confirmate 99 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 6 pacienți sunt declarați vindecați și au fost externați. Toți ceilalți pacienți infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) prezintă o stare generală bună, cu excepția bărbatului internat la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!