Călărășenii sunt invitați să sărbătorească Ziua Marinei

Print Friendly, PDF & Email

Primăria Municipiului Călărași organizează, și în acest an, Ziua Marinei, prin activități specifice și tradiționale, în data de 15 august, în Parcul Central, pe malul Borcei, dar și pe Plaja Mare și Plaja Podu’ 4.

Ziua Marinei va începe prin oficierea slujbei de către PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena (Volna), la ora 08.00.  Soborul de preoți se va deplasa apoi, la 10.30, la Crucea Marinarilor din Parcul Central, unde va oficia o slujbă de de pomenire și unde se vor depune coroane de flori din partea instituțiilor și organizațiilor din municipiul și județul Călărași.

Activitățile în Parcul Central vor începe la ora 10.00, printr-un program artistic oferit de ansamblurile participante la Festivalul Internațional de Folclor Hora Mare organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași. Între orele 11.30 și 13.00 se vor desfășura jocurile tradiționale, după cum urmează:

  • parada navelor;
  • nunta marinărească;
  • desene pe asfalt;
  • concurs de bărci cu rame;
  • concurs ambarcațiuni caiac-canoe și canotaj;
  • concurs de înot;
  • școndru;
  • concurs de prinderea rațelor.

Anul acesta, ca o noutate, călărășenii, atât copii, cât și adulți, sunt așteptați să participe la jocuri distractive ce vor avea loc, între orele 16.00 și 18.00, pe Plaja Mare și Plaja Podu’ 4. Distracția și voia bună vor fi principalele ingredient ale jocurilor organizate de Primăria Municipiului Călărași pe cele două plaje.

Ziua se va încheia pe terenul de sport din Complexul Hestia Park, cu finalele Cupei Marinei la Minifotbal, ce se vor desfășura între 20.00 și 22.00.

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași/Anunț privind tratamentele de dezinsecție

mar aug. 14 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași va executa, în perioada 14 august-18 august 2018, tratamente terestre de dezinsecție (țânțari și căpușe) în intervalul orar 23.00 – 05.00, pe zone verzi, mlăștinoase, inundate, lucii de apă etc. Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, în caz […]