,,Bogdan Georgescu nu are prea multe atribuţii ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”

Print Friendly, PDF & Email

Filipescu si GeorgescuLa şedinţa de Consiliul Judeţean de miercuri, 10 decembrie, alături de preşedintele Răducu Filipescu a fost şi vicepreşedintele Bogdan Georgescu, cel care a fost eliberat din funcţie în urma adoptării unei hotărâri votate de noua majoriate politică la finele lunii noimebrie. Dar, aşa cum se cunoaşte, hotărârile de Consiliul Judeţean care au vizat eliberarea şi înlocuirea din funcţie a celor doi vicepreşedinţi, Bogdan Georgescu şi Ion Ştefan, au fost atacate în instanţă de către Prefectura Călăraşi. În aceste condiţii, cei doi vicepreşedinţi au rămas pe funcţii până la o decizie definitivă şi irevocabilă, ce va fi dată de instanţă. Cum Ion Ştefan se află, în prezent, în concediu, Bogdan Georgescu şi-a luat funcţia în serios, luînd, chiar şi cuvântul în plenul şedinţei. Oarecum iritat de această revenire, preşedintele Răducu Filipescu a făcut câteva mărturisiri, presei locale, în legătura cu revenirea pe post a lui Bogdan Georgescu, afirmând că doreşte să-i dea o sarcină dificilă de serviciu, aceea de a rezolva problemele cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă. ,,În prezent, aparatul juridic din cadrul Consiliului se pregăteşte pentru a se confrunta în instanţă pentru revocarea din funcţie a celor doi foşti vicepreşedinţi. Dacă tot a revenit la treabă Bogdan Georgescu, mă gândesc că ar fi bine să îi dau spitalul. Tot avem un nou manager la spital, pe dr. Romulus Şerban, poate că Georgescu, împreună cu acesta, va reuşi să dezvolte spitalul.” a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Totodată, Filipescu a mai adus în atenţie faptul că Georgescu nu a avut prea multe atribuţii în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. ,,El a fost desemnat să reprezinte Consiliul Judeţean la şedinţele şi comitetele de la Prefectură, pentru că mie nu prea îmi place să iau parte la şedinţe, decât atunci când este nevoie de mine. Şi ştiu că el mai avea unele mici atribuţii pe la Centrul Cultural.” a mai spus Filipescu.

În replică, Bogdan Georgescu a explicat în faţa presei de ce a atacat în instanţă hotărărea ce a vizat eliberarea sa din funcţie, dar şi atribuţiile pe care le-a îndeplinit, timp de doi ani de zine în Consiliul Judeţean. ,,Hotărârea respectivă a fost atacată în instanţă, atât de mine, cât şi de prefectul judeţului. Semnatarii acelei hotărâri au procedat corect din punct de vedere legal, dar ei nu au ţinut cont de faptul că, în cadrul Consiliului Judeţean, conform legilor în vigoare, alegerea vicepreşedinţilor se face ca urmare a alegerilor locale. Alegerile vicepreşedinţilor se face prin vot indirect conform Legilor 215/2001 şi 393/ 2004 privind Statutul Aleşilor Locali. Coroborând aceste două legi, rezultă că alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean este un act electiv, un act care nu este reversibil printr-o procedură similară. Orice alegere din România are şi o variată de invalidare, dar ea trebuie făcută în conformitate cu toată legislaţia în vigoare. Toate aceste aspecte le voi susţine şi în instanţă. Ceea ce a spus preşedintele Filipescu că, în Consiliul Judeţean s-a făcut o nouă majoritate politică, este o deturnare a votului cetăţeanului, mai ales, în condiţiile în care în Consiliu se exprimă votul cu privire la subiecte politice.”, a precizat Bogdan Georgescu. În ceea ce priveşte atribuţiile sale în Consiliul Judeţean, Georgescu a mai declarat: ,,Domnul Ştefan a avut într-adevăr, mai multe atribuţii decât mine, având calitate de înlocuitor al preşedintelui pe timpul când acesta a lipsit din instituţie. Atribuţiile pe care eu le-am avut au fost cele legale, pe partea economică. Am îndeplinit procedura privind etapele prin care se decontează anumite obligaţii financiare ale Consiliului Judeţean. Este vorba de angajare, lichidarea, ordonanţare şi plata fondurilor rulate prin bugetul judeţului. Este o procedură obligatorie pentru toate administraţiile publice. De asemenea, am făcut parte din toate grupurile de lucru privind Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă sau cel ce coorodnează paza în şcoli. În ceea ce priveşte atribuţia de coordonare a Spitalului Judeţean, Bogdan Georgescu a mai adăugat: ,,După câte cunosc, avem în Consiliu, din luna septembrie, un administrator public. Conform fişei postului administratorul public poate să îndeplinească toate funcţiile preşedintelui, inclusiv cea de ordonator de credite. Eu consider că domnul Daniel Ştefan, actualul administrator public, conform contractului pe care în are, poate să exercite orice funcţie cu care preşedintele Filipescu ar putea să îl mandateze. Dar dacă domnul Filipescu doreşte în mod special şi consideră că eu am abilităţi deosebite să a administrez spitalul, aştept o decizie în acest sens”.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Meciul de handbal Dunărea Călăraşi –Politehnica Timişoara: terenul a fost ,,bombardat" cu jucării de pluş

Dum dec. 14 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Tensiune maximă, adrenalină, ropote de aplauze, fluierături, emoţii, zâmbete, dezamăgire, bucurie şi fair-play. Acestea sunt doar câteva cuvinte ce pot descrie meciul de handbal ce avut loc, astăzi 14 decembrie, la Sala Polivalentă între echipele de handbal AHC Dunărea Călăraşi şi CH CSU Politehnica Timişoara. […]