Barcă răsturnată pe Dunăre/ 4 persoane implicate, una dispărută

Print Friendly, PDF & Email

Patru bărbați ce se aflau într-o barcă, au căzut în apă, trei dintre ei s-au agățat de marginile acesteia până au fost recuperați, al patru-lea fiind în continuare căutat.
In data de 25.07.2019 în jurul orei 00.05, echipele specializate de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ,, Barbu Știrbei „ Călărași, au fost sesizate prin dispecerat de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, pentru acordarea de sprijin privind participarea la o acțiune de salvare și căutare a unor persoane, care în timp ce se aflau într-o barcă pe Fluviul Dunărea, în zona ,,Chiciu,, – km fluvial 372,5 mal stâng, au încercat în ultim moment să evite o barjă staționată.
În urma evitării toate cele patru persoane au căzut în apă, trei dintre ele s-au agățat de barcă până au fost recuperate, al patru-lea, conștient fiind, a înotat spre barcă, dar se pare ca ar fi fost dus de curent sub o altă barjă staționată.
La fața locului s-au deplasat de urgență cinci cadre din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, cu o ambarcațiune special destinată acestor tipuri de misiuni, o autospecială de transport pentru victime multiple și acordare prim-ajutor, precum și un autoturism de muncă operativă.
Au fost găsite persoanele implicate, trei persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 36 si 62 ani, carora le-au fost acordate ingrijiri medicale la fața locului.
Cea de-a patra persoană, bărbat in varsta de aproximativ 50 ani, nu a fost gasită, fapt pentru care s-a trecut la cercetarea zonei pâna la km. fluvial 373 mal stâng la hidrohalta și înapoi, persoana nefiind găsită.

După efectuarea de lungi căutari, activitățile au fost întrerupte, ele fiind reluate astăzi 25.07.2019, începand cu ora 06.00, informează ofițerul Informare și Relatii Publice al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, slt. Mihalcea Florin.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Anunț Primăria Municipiului Călărași

mar iul. 30 , 2019
Spre informarea călărășenilor din cartierul Măgureni: – proiectul ”Canalizare menajeră și pluvială în cartier Măgureni” se află în ultima fază a achiziției publice a lucrărilor, fiind finalizate evaluările ofertelor depuse (cel mai probabil, în cursul lunii august se va semna contractul de lucrări). – depunerea, în vederea finanțării din Fondul […]