Au spus ,,Da”, după 50 de ani de căsnicie”

nunta de aur 2nunta de aurCasa de Ajutor Reciproc  a Pensionarilor(CARP) din Călăraşi  a reiterat şi în acest an un moment deosebit  ce a intrat în tradiţia activităţii sale. La începutul acestei săptămâni, a fost sărbătorită ,,Nunta de Aur”, moment ce a reunit 36 de cupluri din judeţul Călăraşi . Aniversarea avut loc,vineri 27 mai, într-un cadru festiv la restaurantul ,,Intim „ din Călăraşi unde au fost prezente 21 de cupluri care şi-au înnoit jurămintele după 50 de ani de căsătorie.  Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi cu mare emoţie în glas, cei 42 de sărbătoriţi au spus din nou ,,Da”. Ei au avut parte de  oficierea cununiei civile ce a fost asigurată de viceprimarul Virgil Dumbravă. Iar preotul Alin Butoi a ţinut o mică slujbă religioasă a căsătoriei creştin-ortodoxe.

“Este o mare onoare pentru mine să oficiez aceste căsătorii, iar când mă uit la dumneavoastră, mă uit la părinţii mei. Mă uit la dumneavoastră şi văd greutăţile prin care aţi trecut în cei 50 de ani de căsnicie. Eu vă doresc din suflet să fiţi fericiţi şi să continuaţi în viaţa aceasta să trăiţi uniţi ca şi până acum li s-a adresat sărbătoriţilor a spus  viceprimarul municipiului Călăraşi, Virgil Dumbravă.

Preotul Alin Butoi a ţinut să le transmită gândurile sale bune celor sărbătoriţi, dăruindu-le în acelaşi timp căte o icoană. “Mă bucur că şi anul acesta, doamna preşedinte, profesoara Gabriela Truică, s-a gândit la mine că pot fi din nou în mijlocul acelora care cu siguranţă sunt făclii vii, aprinse, modele pentru copiii şi nepoţii lor, dar şi pentru întreaga comunitate. Sunt 50 de ani de vieţuire împreună, sunt 50 de ani în care v-aţi arătat în mod permanent dragostea, chiar dacă au fost şi momente mai puţin plăcute în viaţă. Cu siguranţă, ceea ce v-a făcut să rămâneţi uniţi până acum este dragostea, dragostrea întru Hristos, dragostea faţă de Dumnezeu şi dragostea faţă de voi înşivă. Sunteţi frumoşi şi cu siguranţă vă aduceţi aminte de clipa aceea minunată de acum 50 de ani. Interesant este faptul că astăzi sunteţi înconjuraţi de prieteni, de copii, de nepoţi, de oamenii cărora dumneavoastră le-aţi dat viaţă şi pe care care îi aveţi în gând. Dumnezeu să vă binecuvânteze, sănătate să vă dăruiască, iar eu am dorinţa să ne întâlnim la 70 de ani, la ‘Nunta de Platină’, şi la 75 de ani, la ‘Nunta de Diamant’”, a afirmat preotul Alin Butoi.

Şi preşedinta CARP prof. Gabriela Truică a ţinut să spună câteva cuvinte în cinstea celor sărbătoriţi. Ca în fiecare an, păstrăm tradiţia şi astfel am  aniversat astăzi, 27 mai, ‘Nunta de Aur’ a membrilor noştri de la CARP. A fost o mare onoare pentru noi că am avut în mijlocul nostru pe domnul viceprimar Virgil Dumbravă,şi pe preotul Alin Butoi. „Nunta de Aur” o organizăm de mai bine de zece de ani. Nuntaşii au fost mulţumiţi şi fericiţi că li s-a făcut această onoare, iar fiecare cuplu a primit 120 de lei şi o masă la restaurant”, a precizat profesoara Gabriela Truică.

Cele 21 de cupuri care şi-au aniversat ,,Nunta de Aur” sunt:Cristache şi Cecilia Câmpeanu;Ioan şi Ilinca Chibrit; Alexandru şi Aurica Chiru;Ioan şi Sara Codarcea;Anghel şi Constanţa Costache;Alecu şi Nedelea David; Petre şi Maria David;Dumitru şi Ecaterina Dincă;Gheorghe şi Floarea Dinu; Tudorache şi Maria Iacob;Iosif şi Dumitra Manta;Nicolae şi Niculina Meleacă; Dumitru şi Elena Mircea;Dumitru şi Tudora Moraru;Ioan şi Aneta Penişoara; Ilie şi Paula Petre;Ştefan şi Elena Petre; Ion şi Anica Radu; Marius şi Elionora Şmit;Ion şi Maria Tănase;Nicolae şi Ioana Vasile.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Gașca Zurli vine, de Ziua Copilului, la Călărași

mie iun. 1 , 2016
Consiliul Județean Călărași prin Centrul Cultural Județean Călărași organizează miercuri, 1 Iunie 2016, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, un spectacol dedicat tuturor copiilor, mici sau mari, din Călărași. Spectacolul se va desfășura, începând cu orele 10:00, pe platforma Km 0 din fața Sălii de spectacole “Barbu Știrbei” Programul artistic […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!