AJOFM Călăraşi/ Peste 1000 de persoane pot participa, gratuit, la programele de formare profesională

AJOFM 1Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi va organiza, pe parcursul anului 2016, un număr de 61 de programe de formare profesională, la care vor participa 1006 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cursurile se vor derula atât prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, cât şi prin furnizori de formare autorizaţi conform legii și vor fi finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

”Planul județean de formare profesională are în vedere facilitarea integrării socio- profesionale a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în concordanţă cu aptitudinile, aspiraţiile lor profesionale şi nevoile pieţei muncii. Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor şi  schimbărilor care se produc pe piaţa forţei de muncă, Planul de formare profesională al AJOFM Călărași are un caracter flexibil, în sensul că meseriilor cuprinse în plan le pot fi adaugate altele, în funcţie de solicitări.” a precizat domnul Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călărași.

Persoanele interesate se pot adresa la AJOFM Călărași pentru  înscrierea la unul dintre programele de formare profesională, în funcție de nivelul studiilor absolvite.

Astfel, pentru solicitanții cu învățământ primar, sunt diponibile următoarele cursuri de calificare: ajutor mecanic auto, barman, brutar, confecționer asamblor articole textile, frizer, lucrător finisor pentru construcții, lucrător instalator pentru construcții, lucrător în structuri pentru construcții, lucrător în tâmplărie, manichiurist-pedichiurist, mecanic vulcanizator, măcelar, patiser și lucrător în comerț.

Persoanele care au finalizat minim 8 clase pot urma unul dintre cursurile de calificare/recalificare: agent securitate, bucătar, vânzător,  comunicare în limba engleză, fierar betonist,  frizer –coafor- manichiurist- pedichiurist, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lăcătuș construcții metalice și navale, maseur, mașinist utilaje cale și terasamente,  operator calculator electronic și rețele, ospătar, stilist protezist de unghii, tipăritor offset, zidar pietrar tencuitor.

Absolvirea liceului constituie o condiție minimă pentru a participa la următoarele programe de formare profesională: cosmetician, inspector în domeniul SSM, reflexoterapeut.

Absolvenții de învățământ universitar se pot înscrie la următoarele programe de perfecționare/specializare : consilier pentru dezvoltare persoanală, expert accesare fonduri stucturale și de coeziune europene, formator sau manager proiect.

Pe parcursul anului 2015, 554 de persoane si-au gasit un loc de muncă în urma finalizării unui curs de re/calificare.

      Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Cazurile în care vor fi eiberate cărțile de indentitate de către SPCEP Călărași

mie mart. 2 , 2016
Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Călărași eliberează acte de identitate în următoarele situații: –        La expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate ce urmează a fi preschimbat; –        Dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului, prenumele părinților, data ori locul nașterii; –        În cazul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!