A fost rectificat bugetul de venituri și cheltuieli, al municipiului Călăraşi, pe anul 2018

Print Friendly, PDF & Email

Marți, 13 martie, Consiliul Local Călărași a fost convocat în şedinţă extraordinară, pentru a rectifica bugetul de venituri și cheltuieli, pe anul 2018.

În expunerea de motive, inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Daniel Drăgulin, menționează următoarele:

,,Având în vedere adresele Direcției Juridice, nr.8122/2018 si nr.6710/2018, suntem obligați să procedăm la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018, în vederea asigurării sumelor necesare plății către cele două societăți, în așa fel încât să nu pereclitam activitatea instituției prin instituirea popririlor pe conturile primăriei.

Astfel că, la capitolul 70,  se adaugă poziție bugetară în sumă de 744 mii de lei pentru achitarea sumei de 743.972,44 de lei către Alfa Bit SRL., iar la capitolul 84  se suplimentează cu  450 mii de lei,  suma destinată subvenției de transport, pentru Ali Trans Com SRL.

Influența totală privind rectificarea bugetară are în vedere încasarea sumei de 344.187,96 de lei, de la Ecoaqua SA, reprezentând redevență pentru plata ratei și dobânzii împrumutului subsidiar SAMTID și a sumei de 15.472,55 de lei, de la Ministerul Dezvoltarii (PNDL), pentru Șoseaua de Rocadă, atât veniturile, cât și cheltuieile crescând doar cu 360 mii de lei.

La solicitarea câtorva instituții subordonate, au fost diminuate creditele bugetare din trim.II și majorate corespunzator cele din trim .I, pentru plata cheltuielilor urgente, în principal furnizori de utilități.

În vederea asigurării fondurilor necesare plății serviciilor de salubrizare și deszăpezire în acest an bugetar, se propune diminuarea trimestrului II și suplimentarea trimestrului I, cu suma 1.500 mii  de lei.

Corespunzator, se modifica si Anexa nr.2, respectiv Programul de investitii  publice pe anul 2018.”

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Vineri, 23 martie, se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ, din județul Călărași

mie mart. 21 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱                                                                        Având în vedere hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Călărași în data de 23 martie 2018, informeaza conducerea Inspectoratului Scoalr Judetean Calarasi.                 Please enter banners […]