7 primării, din judeţul Călărași, pregătite de înfrățire cu 7 localităţi, din Republica Moldova

Print Friendly, PDF & Email

Senatorul Răducu Filipescu a fost prezent, săptămâna trecută, în raionul Călărași, din Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de când Basarabia s-a unit cu România de atunci.

,,Cu gândul la Centenarul Marii Uniri, pe care îl vom sărbători cu toată suflarea românească la 1 Decembrie, anul acesta, nu pot să trec peste un eveniment nu mai puțin important care a avut loc în urmă cu fix 100 de ani. Mi-ar plăcea să cred că majoritatea românilor nu au uitat că Marea Unire a început pe 27 martie 1918, când Basarabia a fost prima provincie istorică ce s-a unit cu România de atunci. Alături de celelalte provincii de neam românesc, am devenit, câteva luni mai târziu, România Mare pe care o celebrăm la 1 Decembrie. Din păcate, istoria a fost nedreaptă cu poporul nostru și, din 1940, Basarabia a fost smulsă din trupul României. Mă bucur să văd că și acum foarte mulți moldoveni de peste Prut se consideră ca aparținând de același neam cu noi. Și eu consider același lucru și îmi doresc să apuc ziua în care Basarabia să fie din nou în România. Asta depinde mult de noi, toți românii, la vest sau la est de Prut. În acest ceas aniversar îi salut pe frații mei de neam din Basarabia și îi asigur că inima mea bate alături de a lor în emoția prilejuită de amintiri istorice și speranța că, într-o zi, vom fi, din nou, un neam care trăiește în aceeași țară.”, a declarat senatorul Răducu Filipescu, alături de frații de peste Prut.

Senatorul Filipescu a precizat în conferința de presă care a precedat deplasarea în Republica Moldova, că 7 primării din județul Călărași se vor înfrăți, cu această ocazie, cu 7 localități din Republica Moldova, astfel: Modelu cu localitatea Vălcineț, Belciugatele cu Pîrjolteni, Borcea cu Hoginești, Dichiseni cu Țibirica, Grădiștea cu Temeleuți, Dor-Mărunt cu Hîrjauca, Chirnogi cu Bravicea, toate localitățile moldovene făcând parte din raionul Călărași, cu care suntem înfrățiți la nivel de județ.

La data de 27 martie 2018 a avut loc la sediul Consiliului Raional din Călărași un eveniment omagial, la care au participat primari din România și Basarabia, președintele PNL, Ludovic Orban, alături de parlamentari liberali.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași a semnat Declarația simbol de unire cu Republica Moldova

mie mart. 28 , 2018
Primarul Municipiului Călărași. Daniel Ștefan Drăgulin, a convocat de îndată ședința extraordinară a Consiliului Local, marți, 27 martie, pentru susținerea Declarației simbolice de unire cu Republica Moldova. Momentul vine la exact 100 de ani de când Sfatul Țării, la Chișinău, adopta Declarația de unire a Basarabiei cu Regatul României. Declarația […]