59 de utilaje vor acţiona în această iarnă pentru deszăpezirea străzilor din Călăraşi

2014-12-02 13.09.04Prima ninsoare serioasă, venită pe 1 decembrie, în municipiul Călăraşi,a scos la tablă municipalitatea călărăşeană. A fost, de fapt, primul examen dat de primăria Călăraşi faţă de vremea rece, un bun prilej de a demonstra dacă este pregătită pentru această iarnă.

Marți, 2 decembrie, a avut loc revista de front a utilajelor de intervenție pe timp de iarnă ce vor acționa pe raza municipiului Călărași în sezonul 2014-2015. Au luat parte la eveniment viceprimarii Marius Dulce și Virgil Dumbravă, directorul Urban SA-Sucursala Călărași, Petre Bancu, directorul tehnic al Primăriei Călărași, Marian Gheorghe, șef Serviciu Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Călărași, Leonida Ciochinaru, precum și reprezentanți ai mass-media locală.

Potrivit Programului de deszăpezire și combaterea poleiului pe raza municipiului Călărași 2014-2015, document aprobat de Consiliul Local Călărași, 59 de utilaje speciale sunt pregătite în această iarnă pentru a interveni în reședința de județ, după cum urmează: 9 unimog-uri cu lamă și sărăriță, 5 autogredere, 11 utilaje Wolla, 25 buldoexcavatoare, 3 autobasculante cu lamă, 5 tractoare cu lamă și o autoperie mică cu lamă. Utilajele speciale au intervenit de două ori în ultimele zile în municipiul Călărași, în nopțile de 29 spre 30 noiembrie, respectiv 1 spre 2 decembrie, împrăștiindu-se material antiderapant și înlăturându-se zăpada de pe carosabil.

Toate utilajele de deszapezire sunt pregătite să intervină

,,În noaptea de 1 spre 2 decembrie, am intervenit cu 9 utilaje specifice cu lamă şi cu sărăriţe pe toate arterele principale din oraş pentru a curaţa zăpada de pe carosabil. Această acţiune am derulat-o până astăzi ( n. red.2 decembrie ) la ora 8 dimineaţa, după care am acţionat pentru debarasarea şi transportul zăpezii colectate. Suntem în plin comandament de iarnă, avem pregătite toate utilajele necesare pentru a interveni, în orice moment, pentru deszăpezire şi avem la dispoziţie 400 de tone de amenstec de sare şi nisip, cantitate pe care putem să o suplimentăm oricând. Pe străzile înguste vom interveni cu utilaje specifice cu manevrabilitate mai uşoară. Intervenţia pentru deszăpezire a fost stabilită pe sectoare şi de asemenea s-au stabilit si coordonatorii acestora. Colegul meu, viceprimarul Virgil Dumbravă va răspunde de zona dintre Combinatul Siderca şi strada Eroilor iar eu voi coordona sectorul dintre strada Eroilor şi până la intrarea în comuna Modelu”, a precizat viceprimarul Marius Dulce.

Deszăpezirea din această iarnă se va face la preţuri mai mici.

Primarul Daniel Drăgulin a precizat că în această iarnă deszăpezirea în municipiul Călăraşi se va face cu mai multe utilaje şi cu costuri mai reduse faţă de anul trecut. ,,Mărind numărul de utilaje, de la 52, câte au fost anul trecut, la 59, câte vor fi în această iarnă, sperăm să intervenim mai eficient în zonele acoperite de zăpadă. Am făcut deja o repartizare foarte riguroasă, pe sectoare privind intervenţia şi coordonarea lucrărilor de deszăpezire ce vor urmărite foarte atent. Şi în acest sezon, vom avea un dialog permanent cu cetăţenii pentru a interveni, în mod prompt, pentru curăţarea zăpezii. De asemenea, pentru acest  an, a fost micşorat tariful de staţionare al utilajelor cu 20% şi  preţul la ora de funcţionare a acestora s-a redus cu 5%, a spus edilul Daniel Drăgulin.2014-12-02 13.05.49

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Apără-ți copilul!

mie dec. 3 , 2014
Pe 20 noiembrie 2014, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, UNICEF Romania împreună cu Camera Deputaților a organizat Gala de Informare și Strângere de Fonduri în vederea protejării copiilor împotriva violenței, abuzului sau a neglijării. Reprezentanţi ai Guvernului și ai Parlamentului României, ai mediului diplomatic și de afaceri, personalități publice, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!