4,14% rata şomajului, înregistrată în evidențele A.J.O.F.M. Călărași

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași erau înregistrați 3897 șomeri (din care 1858 femei), rata șomajului fiind de 4.14%.
Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4.24%, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,10 pp.

Din totalul de 3897 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Călărași, 539 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3358 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență.
Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii primare și fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Călărași, urmați de cei cu studii gimnaziale, studii profesionale, studii liceale, universitare și studii postliceale.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1710 persoane foarte greu ocupabile, 1.994 greu ocupabile, 107 mediu ocupabile și 86 persoane ușor ocupabile.
Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Călărași.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Anunț Fundația Județeană pentru Tineret Călărași

vin ian. 19 , 2024
Fundația Judeteană pentru Tineret Călărași convoaca reprezentanții asociațiilor membre, pentru Adunarea Generala, din data de 03 februarie 2024, ora 12:00, la sediul Fundaței, situată in bulevardul Republicii, nr.37, Călărași. Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Actualitatea de Călăraşi Ultimele postari ale lui Actualitatea de Călăraşi (vezi toate) Alin […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!