Primăria Comunei Jegălia a inaugurat Complexul Pescăresc pentru Educație și Recreere

Autor: Florentina Chiru
29.06.2022

Miercuri, 29 iunie, PRIMĂRIA COMUNEI JEGĂLIA, în parteneriat cu ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 JEGĂLIA, cu sprijinul FLAG și LAPAR, au organizat evenimentul dedicat ZILEI INTERNAȚIONALE A DUNĂRII, prin inaugurarea Complexului Pescăresc pentru Educație și Recreere Jegălia. Acest proiect se dorește a fi un îndemn către întreaga comunitate, de a păstra cât mai bine mediul înconjurător și de a oferi protecție fluviului Dunărea.


Alături de primarul comunei, Aurel Vasile, au fost prezenți și invitații: ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, senatorul Ciprian Pandea, prefectul Valentin Barbu, președintele LAPAR, Nicu Vasile, președintele CCIA Călărași, Marian Drăgan, inspector șef. ISU Călărași, colonel Paduraru Adrian, directori de instituții, precum și primari din localitățile învecinate, dar și din alte județe.

De la stânga la dreapta: prefect Valentin Barbu, președinte CCIA, Marian Drăgan, Manager FLAG, Mitel Ștefănescu, ministrul turismului, Constantin-Daniel Cadariu, senator Ciprian Pandea

Senatorul Ciprian Pandea, a declarat:
,,În această dimineață, la invitația primarului Aurel Vasile, am participat, alături de colegul meu ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, la inaugurarea unui nou obiectiv realizat cu ajutorul fondurilor europene de administrația liberală a comunei Jegălia. Evenimentul a fost prilejuit și de sărbătorirea Zilei Dunării.
Noul centru multifuncțional pentru educație și recreere, construit prin fonduri oferite de Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, vine să completeze inedita investiție a Parcului tematic din comună, obiectiv care atrage turiști an de an.
Felicitări și multă putere de muncă în continuare, domnule primar Aurel Vasile! Dezvoltarea comunei Jegălia este legată, în mod decisiv, de numele dumneavoastră.”

Managerul FLAG Călărași, Mitel Ștefănescu, ne-a declarat că proiectul s-a încadrat în axa prioritară 4 din cadrul POPAM –Dezvoltarea durabilă a zonei pescărești prin asigurarea conditiilor pentru creșterea bunăstării și a coeziunii sociale și de respectare a mediului. Proiectul a fost accesat și finanțat prin FLAG Călărași este în valoare de 2,3 milioane de lei, din care contribuția UAT Jegălia a fost de 1.419.850 de lei, perioada de implementare fiind noiembrie 2019 – iunie 2022.
Complexul cuprinde 8 camere de cazare, o zonă pentru servicrea mesei, o zonă de ponton, inclusive o zonă de grătar. Capacitatea maxima a complexului pescăresc este de 16 locuri de cazare și 36 de locuri de servit masa.
Construcția are o suprafață construită de 354 mp, o suprafață desfășurată de 470 mp și un regim de înălțime parter + etaj și are funcțiunea de centru multifunctional/complex pescăresc pentru educație și recreere, fiind suspendată deasupra luciului apei, susținută pe piloni, la înălțimea de 1,50 m față de iaz.

După deschiderea făcută de oficialități, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia au susținut un moment artistic.

Directoarea școlii, Dumitru Cristina, împreună cu doamna consilier educativ, Paraschiv Lenuța, s-au implicat în coordonarea acestui proiect la care au participat elevi ai școlii, dar au răspuns invitației și tineri ai comunității locale și, de asemenea, părinți ai elevilor jegăleni, care susțin cu însuflețire fiecare acțiune demarată de conducerea Școlii Jegălia.
Tinerii participanți sunt absolvenți ai Școlii Gimnaziale Jegălia, actualmente elevi de liceu sau studenți.

Programul a adus voie-bună în rândul celor prezenți, prin momentele artistice prezentate, dar și prin costumele purtate de tinerii și copiii ce au evoluat pe scenă. Portul popular românesc a emanat emoție în sufletele tuturor invitaților. Dansul popular a deschis programul acestei zile, prin Ansamblul Grâușorul din Jegălia, care, sub îndrumarea instructorilor Sile Baraitaru și Vasile Ghenea, a prezentat, cu mult entuziasm, o suită de dansuri populare.

Elevii clasei I, sub atenta îndrumare a doamnei învățătoare Paraschiv Lenuța, au ilustrat prin dansul lor, pacea, iubirea și prietenia de pe acest continent. De asemenea, melodia interpretată de elevele sale a transmis că legătura cu pământul natal este sursa de energie pentru fiecare român ce este caracterizat de ospitalitate, smerenie și modestie.

O activitate inițiată în urmă cu trei luni de primarul Aurel Vasile, cu implicarea viceprimarului Marius Chiriac, dar și cu susținerea doamnei director Cristina Dumitru, este Fanfara Jegălia. Cu pasiune pentru această muzică și pentru instrumente, și cu implicarea și dăruirea domnilor instructorul Șerban Mitel, elevii Școlii Jegălia au reușit, într-un timp foarte scurt să pună în scenă un moment deosebit.

Rând pe rând, au intrat în scenă interpreți care au rezultate remarcabile la diferite concursuri naționale și internaționale de folclor sau muzică ușoară și care au primit bazele formării lor artistice, de la profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia. Invitații prezenți la eveniment au admirat talentul vocal al acestor copii talentați și s-au bucurat că generațiile tinere îmbrățișează folclorul cu pasiune.
Prin această acțiune, s-a simțit comuniunea dintre cei prezenți, prin cântec, joc și voie-bună.


Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

UAT Comuna Borcea/ INFORMARE

mie iul. 13 , 2022
In conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, TITULARUL: COMUNA BORCEA, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI, intentioneaza sa solicite de la A.N. “Apele Romane” – Administratia Bazinala de Apa Buzau Ialomita – SGA Calarasi, aviz de gospodarire a apelor, pentru realizarea lucrarii: ‘‘INFIINTARE SISTEM CANALIZARE, STATIE DE EPURARE SI […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!