25 de locuri de muncă vor fi create în Călăraşi, printr-un proiect cu finanţare europeană

Print Friendly, PDF & Email

natura vieFundaţia „Natura Vie” a început implementarea proiectului „Promovarea incluziunii sociale prin relizarea de structuri ale economiei sociale dar și a unui cadru integrat de funcționare și multiplicare a lor” în data de 15.10.2014.

Proiectul are o valoare totală de 1.841.068,00 lei şi a fost accesat prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), Axa de Promovare.6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție „Dezvoltarea economiei sociale”.

Obiectivul general al proiectul are drept scop crearea a unui număr de 25 de locuri de muncă şi asigurarea unor servicii de informare, consiliere orientare şi formare profesională.

Astfel, vor fi create şi dezvoltate două structuri ale economiei sociale (SES) cu personalitate juridică distinctă și a unui mecanism de creare a cel puțin uneia noi odată la trei ani.

Vor fi înființate 25 de locuri de muncă ce vor fi menţinute pe piaţa muncii pe o durată nedeterminată. Dintre acestea, cel puțin, 17 locuri (68%) vor fi ocupate de persoane din grupul țintă;

Va fi asigurată informarea, consilierea şi orientarea profesională a 137 persoane care doresc să se califice în meseriile propuse în cadrul proiectului;

Tot în cadrul proiectului, se vor desfăşura 4 cursuri de formare profesională, de care vor beneficia 112 persoane.

De asemenea,va fi creată o reţea pentru promovarea și transferabilitatea informației, consilierea şi orientarea privind Economia Socială (ES).Se va lansa  șise va  promova un plan de cooperare economică între SES-uri la nivel regional şi național.

,,Structurile economiei sociale pe care dorim să le creem vor avea ca obiecte de activitate afaceri în domeniul IT, plasare forță de muncă dar și activități de colectare deșeuri de hârtie și plastic”, a precizat managerul de proiect Gabriel Şebe.

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Trei tone de tutun au fost confiscate în urma percheziţiilor efectuate la persoanele bănuite de evaziune fiscală

vin nov. 7 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii călărăşeni au confiscat 3 tone de tutun, au indisponibilizat mai multe dispozitive de prelucrare a tutunului şi peste 20.000 lei, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la o groapă de gunoi.   La data de 6 noiembrie […]

Te mai poate interesa