200 de copii, din comuna Dichiseni, vor învăţa într-o şcoală modernă, reabilitată cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email

dichiseniLa finele săptămânii trecute, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, a avut loc lansarea unui important proiect, finanţat prin Programul Operaţional Regional(POR) 2007-2013 ce vizează modernizarea şcolii din satul Coslogeni, comuna Dichiseni. La lansarea proiectului au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marian Dinulescu, edilul comunei Dichiseni Iulian Radu precum şi copiii din localitatea respectivă. Primarul Iulian Radu a salutat demararea acestui proiect, aducând în atenţie beneficiile aduse, atât pentru cei 200 de elevi ai comunei cât şi pentru cadrele didactice. ,,Este pentru prima ora în comuna noastră când se demareaza un asemenea amplu proiect ce se ridica la aproximativ 1,6 milioane de euro. Aceşti bani vor fi investiţi în modernizarea şcolii din Coslogeni unde se vor executa lucrări de consolidare şi de finisaj pentru întreaga clădire a acesteia. Tot în cadrul proiectului se va construi o sală modernă de sport dotată după ultimele standarde. Astfel, în această unitate de învăţământ, cei 200 de copii ai comunităţii noastre, alături de profesori, îşi vor desfăşura   activitatea, în cele mai bune condiţii,”, a precizat primarul comunei Dichiseni.

Proiectul intitulat   „Consolidarea, reabilitarea şi extinderea Şcolii cu clasele I-VIII (clădirea B/ Coslogeni) din localitatea Dichiseni, judeţul Călăraşi”,are o valoare totală 4.825.027, 17 lei din care finanţare nerambursabilă, 3.580.735,09 lei. Şcoala de la Coslogeni va fi dotată, de asemenea cu mobilier şi echipamente IT, va fi racordată la o centrală termică cu combustibil solid şi va fi construită o modernă sală de sport dotată cu echipamente moderne,vestiare şi grupuri sanitare.  Proiectul va fi finalizat la data de  27 decembrie 2015.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Călăraşiul, printre ultimele 10 judeţe din ţară, cu rezultate slabe la bacalaureat

mar iul. 7 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Sesiunea de bacalaureat din această vară nu a adus rezultate surprinzătoare pentru judeţul Călăraşi. Dacă în vara anului 2014, rata de promovare a fost de 53,3%,în acest an procentul de promovabilitate nu s-a schimbat prea mult, acesta fiind de 55,7%,înainte de contestaţii (mai mare cu […]