150 de persoane cu dizabilităţi vor benefica de calificare profesională

proiect pers cu dizab. 2Vineri, 24 aprilie, la sediul Complexului de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie SERA, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului(DGASPC) Călăraşi, a avut loc un eveniment menit să aducă în atenţie importanţa integrării pe piaţa muncii a persoanelor cu nevoi speciale. Beneficiarii proiectului ,,Transformă abilitatea în dizabilitate” , implementat de DGASPC Călăraşi au primit diplome de calificare în meseriile : agent de curăţenie, lucrător în cultura plantelor şi crescător de animale. În cadrul aceluiaşi proiect, finele anului trecut, 28 de persoane cu dizabilităţi au primit diplome de calificare pentru meseria de cameristă. Proiectul ,,Transformă dizabilitatea în abilitate” ce este accesat prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) se va finaliza în luna august 2015. În urma implementării acestui proiect, un număr total de 150 de persoane cu dizabilităţi vor obţine calificare profesională în meseriile existente pe piaţa muncii din judeţul Călăraşi.

,,Până în prezent, au fost înmânate diplome unui număr de 80 de persoane cu dizabilitati şi, în continuare, beneficiază gratuit de cursuri de calificare   profesională, alte 70 de persoane cu nevoi speciale. Tot în cadrul proiectului a fost înfiinţat un centru de informare şi consiliere destinat persoanelor cu dizabilităţi care va avea sustenabilitate timp de trei ani. Aici, persoanele interesate pot obţine informaţii despre modul cum pot accesa un loc de muncă sau cum ar putea realiza un curicullum vitae, în vederea angajării pe piaţa muncii”, a spus managerul de proiect, Mariana Savu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

17 familii ce locuiesc în blocurile Consid riscă să îşi piardă apartamentele

lun mai 4 , 2015
În cadrul ultimei conferinţe de presă, edilul Daniel Drăgulin a pus pe tapet o situaţie delicată în care se află 17 familii din Călăraşi. Este vorba de locatarii ce domiciliază în blocurile societăţii Marc Trust Consid S.A. Pentru recuperarea unor datorii ce au fost înregistrate la bugetul local de către […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!