Actualitatea de Calarasi

Tragedie pe malul Braţului Borcea, doi tineri înecaţi în zona Podul 4

Please enter banners and links.

Print Friendly, PDF & Email

inecati podul 4În data de 09.08.2013, ora 14.17, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe braţul Borcea, în dreptul Plajei Podul 4, pentru căutarea a două persoane de sex masculin în vârstă de 13 ani, respectiv 18 ani, despre care mai multe persoane, aflate la plajă, spuneau că s-au înecat în timp ce se jucau la câțiva metri de mal.  Pompierii militari au intervenit cu o barcă pneumatică, cange, cordiţe şi ancore şi au desfăşurat operaţiuni de căutare – salvare a persoanei timp de aproximativ două ore până la sosirea scafandrilor profesioniști din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori a I.S.U. Bucureşti – Ilfov.

S-au continuat căutările împreună cu scafandrii și la scurt timp, la ora 17.00 a fost găsit trupul celui mai mic dintre cele două victime, Sebastian R., în vârstă de 13 ani. Acesta a fost preluat de un echipaj S.A.J., s-a încercat resuscitarea lui, însă fără succes, în jurul orei 17.15 fiind declarat decesul copilului.

În acest timp, scafandrii de la I.S.U. București – Ilfov împreună cu pompierii călărășeni au continuat căutările și la ora 17, 27 au găsit și trupul neînsuflețit al celui de-al doilea tânăr, Mădălin S., în vârstă de 18 ani.

Din nefericire, în ciuda eforturilor echipajului de prim ajutor, nici acesta nu a putut fi reanimat, fiind declarat decesul.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care cei doi tineri și-au pierdut viaţa.