Vineri, 24 iunie, la sala ,, Barbu Ştirbei”din cadrul Centrului Cultural Judeţean a avut loc competiţia ,, Târgul Judeţean al firmelor de exerciţiu” , manifestare aflată la cea de a VIa ediţie. Evenimentul a fost organizat de către Colegiul Economic din Călăraşi în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Şcolar, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură, ADR Sud Muntenia, Consiliul Judeţean Călăraşi şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Manifestarea a reunit elevii de la liceele cu profil tehnologic din judeţul Călăraşi. La acest deosebit eveniment au participat: prefectul judeţului, George Iacob, inspectorul general şcolar prof. Dr. Constantin Tudor, deputatul Vasile Iliuţă şi inspectorul şef al ITM Călăraşi, Răzvan Meseşeanu care au adresat mesaje de susţinere şi încurajare elevilor înscrişi în competiţie ce doresc să îşi clădească o carieră antreprenorială de succes. Deja devenită tradiţie în învăţământul economic şi tehnologic călărăşean ,, Firma de exerciţiu reprezintă un exemplu de bună practică pentru domeniul serviciilor. De 11 ani, liceele tehnologice din judeţul Călăraşi au îmbrăţişat acesstă metodă, a firmelor de exerciţiu având rezultate recunoscute, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Promotorul acestui concept în judeţul Călăraşi, devenit metodă de predare a fost Colegiul Economic, prin organizarea şi participarea la diferite târguri judeţene şi regional , acesta a transmis metoda ,,Firma de Exerciţiu” către celelalte licee cu profil tehnologic ca o premisă a integrării pe piaţa muncii a absolvenţilor.
Târgul firmelor de exerciţiu reprezintă o serie de competiţii la care elevii participă şi evaluează activitatea firmelor de exerciţiu , asemnea oamenilor de afaceri , educându-şi astfel spiritul antreprenorial.
Categoriile din cadrul târgului judeţean al firmelor de exerciţiu au fost :
-Cea mai bună prezentare a firmei-PPT
-Cel mai bun catalog
-Cel mai profesionist stand
-Cel mai bun spot publicitar
-cel mai profesional personal de stand
-cea mai bună pagină Web.
Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să-i înveţe pe tinerii participanţi să simuleze activităţile unei firme reale, să dobândească competenţe în toate activităţile şi departamentele unei firme , competenţe necesare pentru a decide trecerea la nivel următor – execelenţa în afaceri.