Staţiile de transfer pentru deşeuri, de la Călăraşi şi Olteniţa, au fost recepţionate

statie de transfer sÎn perioada 1-18 octombrie, a fost efectuată recepţia lucrărilor pentru cele 2 staţii de transfer de la Călăraşi şi Olteniţa, precum şi extinderea staţiei de transfer de la Lehliu. Valoarea totală a lucrărilor, de realizare a staţiilor de transfer şi a platformelor de colectare din judeţ, este de, aproximativ, 10,5 milioane de lei. Staţiile au rolul de a primi deşeurile adunate de la punctele de colectare, din întreg judeţul, şi de a le transfera, prin intermediul unor containere, către centrul regional de la Ciocăneşti. Practic, în prima etapă, camioanele cu deşeuri vor veni cu reziduurile menajere, care au fost selectate, de pe platformele din Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu Gară.

În containere vor fi răsturnate deşeurile colectate, iar atunci când va fi strânsă cantitatea de 40 de tone de deşeuri/container, ele vor fi transportate de operatorul care va deservi staţiile de transfer, la depozitul de management al deşeurilor de la Ciocăneşti.

Staţiile sunt operabile în orice moment, condiţia de bază este ca şi construcţia depozitului ecologic de la Ciocăneşti să fie încheiată. Licitaţia pentru construcţia centrului regional trenează de un an şi jumătate şi se doreşte ca, până la finele lunii octombrie a.c., să fie desemnat un constructor, iar depozitul să devină operabil, cel târziu, la 30 iunie 2015.

“Cu siguranţă, lucrările de execuţie vor fi demarate în forţă, anul viitor, şi vor fi desfăşurate pe mai multe paliere: de la alimentarea cu energie, amenajarea drumurilor de acces, până la construcţia efectivă a depozitului. Noi depunem toate diligenţele necesare, astfel încât, acest obiectiv să fie finalizat până la 30 iunie 2015, aşa cum este prevăzut în contract”, a spus la emisiunea Părerea Ta Contează-Gândește Verde, de la Antena 1 Calarasi, directorul Direcției de Management a Proiectelor din cadrul Consiliului Județean, Gheorghe Oprişan.

În oraş, gunoiul va fi colectat selectiv, în containere diferite, pentru hârtie, sticla, plastic, dar se va mai face o selecţie la staţia de sortare de la Ciocăneşti.

Valoarea investiţiei, ce vizează numai construcţia depozitului ecologic al judeţului, se ridică la 12,1 milioane de lei, aceasta va avea o capacitate totală de aproximtiv 3,5 milioane de tone, cu o durată de funcţionare de 50 de ani.

Întregul proiect, ce vizează sistemul integrat de management al deşeurilor solide în judeţ, are o valoare de 42 de milioane de euro, conform declaraţiei preşedintelui ADI Ecomanagement Salubris, din cadrul Consiliului Județean, Daniel Ştefan.

 

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Spaţiile verzi, din centrul Călărașiului, locuri de odihnă pentru oamenii străzii

lun oct. 28 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Centrul vechi al municipiului Călăraşi a devenit, în ultimul timp, un loc  abandonat de administraţia locală. Altă dată, o zonă plină de viaţă, acum are o imagine dezolantă, dând impresia, oricărui trecător, că este lăsată în paragină. Şi nu o spunem noi, o spun tot […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!