S-a înfiinţat Asociaţia Handbal Club Dunărea Călăraşi 2014

Print Friendly, PDF & Email

handbal sHandbalul masculin călărăşean are o veche tradiţie, printre cei mai cunoscuţi sportivi ce au practicat acest îndrăgit sport, în oraşul de pe malul Borcei, numărându-se Titel Răduţă şi regretatul Gheorghe Dumitru (componenţi ai echipei naţionale de handbal), dar şi un fost şi un actual primar – Mirel Daniel Ţutuianu şi Daniel Ştefan Drăgulin, de numele ultimului legându-se revirimentul handbalului, în municipiul Călăraşi.
Nu cu mult timp în urmă, prin entuziasmul lui Constantin Frâncu şi cu sprijinul actualului primar, echipa de handbal Triumf Călăraşi îşi făcea simţită prezenţa, în divizia A, rezultatele obţinute de echipă, având la baza pasiunea şi ambiţia acestora de a păstra handbalul călărăşean în atenţia publicului local. Din dorinţa de a crea o stabilitate financiară clubului de handbal, acesta s-a transformat, iniţial, în C.S.M. Triumf şi, apoi, în CSM Călăraşi, prin trecerea sub tutela unei club sprijinit financiar atât de Primărie, cât şi de Consiliul Judeţean.
Acest fapt pare să nu fi fost suficient, poziţia actuală a echipei de handbal masculin C.S.M. Călăraşi – locul 1 în divizia A, cu şanse mari de accedere în Liga Naţională, din sezonul viitor, a crescut interesul administraţiei publice locale judeţene şi municipale de a finanţa, exclusiv, echipa, în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru realizarea ţintei propuse: promovarea.
Astfel, în şedinţa ordinară, din luna februarie, a Consiliului Judeţean Călăraşi, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind asocierea judeţului Călăraşi, a municipiului Călăraşi şi a societăţii ECOAQUA SA, în vederea constituirii Asociaţiei Handbal Club Dunărea Călăraşi 2014, asociaţie ce va susţine financiar şi logistic echipa de handbal masculin.
Modelul este cunoscut, el fiind folosit şi pentru susţinerea fotbalului, prin constituirea A.F.C. Dunărea Călăraşi 2005, cu aceeaşi parteneri: judeţul şi municipiul Călăraşi, plus S.C. ECOAQUA SA, societate a cărei prezenţă nu presupune şi o contribuţie financiară, ci doar o formalitate ce a trebuit îndeplinită pentru realizarea acestei asociaţii. Dacă fotbalul se zbate, în continuare, în mediocritate, poate noua asociaţie va avea mai mult succes, iar cocheta Sală Polivalentă a municipiului va găzdui, în curând, meciuri din Liga Naţională de handbal, susţinute de nou înfiinţata AHC Dunărea Călăraşi 2014.

Please enter banners and links.

Next Post

PNL merge alături de PSD, şi în Consiliul Local Călărași

joi feb. 27 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Ruperea USL-ului la nivel naţional şi mâna liberă dată de Crin Antonescu de a se crea ce majorităţi pe care le doresc liderii locali PNL, pot duce la unele schimbări de majoritate, în Consiliile Locale şi Judeţene. Preşedintele organizaţiei PNL Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, şi […]