Nu ştiu dacă sunt cea mai în măsură să vorbesc despre restaurantele din oraş, dar ştiu că localul la care am să mă refer azi este cel în care m-am simţit mereu „ca acasă”. Cu atât mai mult cu cât „gazdele” vin tocmai din… China.
Au trecut 10 ani de când am intrat pentru prima dată în Restaurantul Chinezesc sau Restaurantul lui Chun sau, mai târziu am aflat, Restaurantul Anotimp… mai puţin conta cum se numea, important era faptul că acolo eram primită mereu cu zâmbetul pe buze. Localul, unul nu foarte mare, dar intim, plăcut şi primitor, m-a atras încă de la început! Era ca o pată de culoare într-un oraş plin ochi de… „bucate tradiţionale româneşti”şi venea cu un meniu extrem de variat dintr-o zonă încă necunoscută mie. Preparate gen „pui cu urechi de lemn” sau „furnici urcând în copac” mă şi amuzau, dar îmi stârneau şi curiozitatea olfactivă. Prima experienţă culinară ne-a strâns mai mulţi prieteni în jurul unei mese rotunde. Îmi amintesc şi acum muzica domoală care se aude şi azi, un Buda într-un colţ al localului, un şarpe într-un vas cu o băutură care îţi ardea gâtul şi-ţi încălzea toate simţurile şi o mâncare cu un gust… divin! Sosurile condimentate sau dulci-acrişoare, nebunia de culori din farfuria celui care-şi comandase porc cu ardei gras, cartofii-n trei culori, pastele chinezeşti cu pui şi ciuperci, îngheţata prăjită sau banana în caramel – o nebunie!
Din 2003, de când şi-a deschis porţile, restaurantul s-a tot reinventat, dorindu-şi să fie cât mai aproape de cerinţele clienţilor, păstrând, în acelaşi timp, specificul si rămânând la fel de cald.
Patronul localului -bunul nostru prieten, Chun, s-a simţit atât de bine în ţara noastră încât s-a hotărât să rămână aici. S-a căsătorit (bineînţeles cu o româncă frumoasă) şi are o minunată fetiţă cu ochi migdalaţi. Şi pentru că se simte aici tot „ca acasă”, el chiar pune în practică vestita ospitalitate românească şi te primeşte cu un zâmbet larg şi cu o română pe care o vorbeşte cu drag. De la el avem câteva recomandări pentru cei care vor să încerce (dacă nu au făcut-o încă până acum) din vestitele preparate chinezeşti: pui cu bambus, porc Gongbao , vită cu ţelină, raţă cu ardei gras, oaie cu chimen, felii de şalău în sos chinezesc, creveţi cu ananas, salată cu ciuperci de aur , iar lista ar putea continua cu alte câteva zeci de preparate din bucătăria asiatică.
Poţi comanda şi acasă, la telefon 0242.331.333, dar eu îţi recomand să vii direct la restaurant, pe str. Nicolae Titulescu, spre mal, lângă RDS-RCS. Găseşti aici relaxarea de care ai nevoie si un ambient atât de plăcut, încât sunt convinsă că vei repeta experienţa!