Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Suntem pregătiți ca elevii să revină la școală”

Print Friendly, PDF & Email

30.01.2021 Primăria Comunei Borcea s-a implicat, anul trecut, ca elevii să poată urma cursurile școlii online, mai ales că a a fost o perioadă preponderentă de învățare online, în primul semestru al anului școlar 2020-2021.
Tabletele au fost oferite prin Programul “Școală de acasă” al Ministerului Educației și Cercetării, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, ne-a declarat vineri, 29 ianuarie 2021, primarul comunei Borcea.

Primarul Aniel Pațurcă Nedelcu a solicitat dispozitive electronice – tablete conectate la internet, Ministerului Educației și Cercetării, dar a achiziționat și laptopuri pentru cadrele didactice care nu dețineau un dispozitiv electronic, din bugetul primăriei.
După vacanța intersemestrială, începând de luni, 8 februarie, elevii se vor întoarce în bănci. Școlile se redeschid pe 8 februarie. Redeschiderea majorității școlilor din România se va face parțial descentralizat la începutul semestrului al II-lea, în funcție de evoluția epidemiologică, pe scenarii.

Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a declarat că școlile și Liceul Tehnologic nr. 1 Borcea sunt pregătite să își primească elevii:
,,Vestea reluării educației în școli, transmisă în data de 2 februarie, ne găsește pregătiți pentru a fi reluată activitatea în clase. În Borcea și Pietroiu, la cele 6 instituții de învățământ școlar și preșcolar pe care le administrează primăria avem asigurate toate condițiile necesare pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de curs. Avem săli de clasă dotate cu mobilier modern, laboratoare bine echipate care-i așteaptă pe elevi.

Normele impuse de pandemie, cu accent pe distanțarea socială a dus la reducerea numărului de bănci din clase și a numărului de elevi. Suntem pregătiți pentru a asigura educația în școli în schimburi, așa cum va stabili conducerea școlilor.
”, a declarat primarul Aniel Nedelcu Pațurcă.

Din 8 februarie, scenariile privind activitatea instituțiilor de învățământ sunt următoarele:
Verde: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie sanitară.
Galben: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie sanitară. Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Roșu: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studii.

30.01.2021

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași/Anunț de licitație

vin feb. 5 , 2021
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱1. Informații generale privind concedentul, in special denumirea, codul fiscal, adresa, nr. de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail a persoanei de contact: MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI, cod fiscal 4445370, cu sediul în str. Bucuresti, nr. 140 A, Municipiul Calarasi, Judet Calarasi, telefon/fax 0242311031, e-mail mirela.zica@primariacalarasi.ro 2. […]