Primăria organizează a doua ediție a concursului de prezentare a municipiului Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Primăria Municipiului Călărași, prin Muzeul Municipiului Călărași, vă invită să participaţi la a doua ediţie a concursului de filme de prezentare a Municipiului Călăraşi.

Concurs filme prezentare

Informaţii generale privind concursul

Concursul se adresează tuturor celor pasionaţi de arta cinematografică în diversele ei forme, oferindu-le astfel prilejul de a-şi manifesta libertatea de exprimare artistică într-un concurs cu public.

Filmul de prezentare a localităţii – va avea durata de maximum 300 secunde, dedicate prezentării localităţii şi împrejurimilor. Vor fi punctate caracterul obiectiv şi determinant al filmului cât şi valenţele sale cinematografice.

Conditii generale

Concursul este organizat de către Primăria Municipiului Călăraşi prin Muzeul Municipal Călărași, denumită în continuare Organizator, în cadrul Zilelor Municipiului Călăraşi, editia 2017.
• Participanții la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului.
• Tematica concursului este “Călăraşi/Acasă”.(HOMETOWN/CĂLĂRAŞI)

Calendarul de desfasurare al Concursului
• Calendarul concursului este:
– perioada  17 iulie 2017 – 8 septembrie 2017 – inscrieri videoclipuri la sediul Muzeului Municipal Călăraşi .
– 11 septembrie 2017 – jurizarea videoclipurilor
– 15 septembrie 2017 – anuntarea castigatorilor
• Organizatorii îşi rezervă dreptul de modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.

Dreptul de participare
• La Concurs poate participa orice cetaţean cu varsta minima 14 ani.
• Participantii pot inscrie in concurs maxim 2 videoclipuri.
• Filmul prezentat în concurs nu trebuie să fi fost prezentat într-un alt context public;

Producțiile video trebuie să integreze următoarele elemente – stema oraşului, date istorice referitoare la localitate, clădiri reprezentative, elemente recognoscibile ale cadrului natural înconjurător, ideea creativă urmărind poziționarea localităţii în contextul naţional ca fiind una pozitivă.

  • Sunt interzise cu desăvârşire:
    – utilizarea unui limbaj obscen sau a unor contexte vizuale cu caracter imoral;
    – folosirea la filmări a unor însemne rasiste sau care instigă la violenţă interetnică;
    – crearea unor scene care să atenteze la integritatea fizică şi morală;
    Organizatorul îşi rezerva dreptul de a elimina din concurs producțiile care au caracter tendenţios sau care nu respectă condiţiile mai sus-menţionate.
    • Nu vor fi trecute pe generic datele de recunoaştere ale realizatorilor filmului sau alte elemente care ar putea conduce, implicit, la recunoaşterea identităţii acestora.
    • Datele de contact ale concurenţilor vor fi precizate în Fişa de participare.
    • Responsabilitatea în ceea ce priveşte drepturile de autor asupra materialelor auxiliare video, audio sau grafice incluse în scurtmetraj, aparţine în exclusivitate realizatorilor acestuia.

Detalii tehnice:
• Calitatea audio şi video a produsului final trebuie să fie corespunzătoare unei bune vizionări
• Editarea se poate face cu orice soft de prelucrare video

  • Se recomandă ca produsul final să fie în format avi, mpg, wmv sau orice altă encodare, care va permite vizionarea materialului cu Windows Media Player.
    • Filmul poate fi predat pe suport CD sau DVD, introdus în carcase corespunzătoare, pentru expedierea în siguranţă a acestora.
    • Pe coperta fiecărei carcase vor fi menţionate, numele participantului, şi titlul filmului, iar pe suportul CD sau DVD, vor fi trecute doar titlul şi motto-ul fără niciun alt element de identificare personală.
    • Fiecare CD sau DVD va conţine un singur film. Din motive de jurizare nu se admit mai multe filme pe acelaşi disc.
    Având în vedere că acest concurs nu urmăreşte relevarea unui grad ridicat de profesionalism în realizarea tehnică a materialelor video, organizatorii, în speţă juriul concursului, vor avea în vedere, în primul rând, criteriile artistice şi cele de reprezentare, pe care participantii trebuie să le demonstreze. Vor fi urmărite originalitatea, ineditul, obiectivitatea şi spontaneitatea în realizarea scurtmetrajelor.

 

PREMII

Se va acorda un singur premiu în valoare de 1500 lei (impozabil) filmului care va fi desemnat câștigător de către juriul special constituit. Toți concurenții vor primi diplome de participare.

Acordarea premiului și a diplomelor se va face în cadrul unui eveniment public. Participarea la Concurs constituie acordul potentialilor castigatori referitor la faptul ca persoana, numele, localitatea in care domiciliaza si fotografia pot fi facute publice si folosite in materiale electronice sau tiparite de catre Organizatori fara nici un fel de plata aferenta, acord echivalent cu cesiunea drepturilor patrimoniale corespunzatoare ale castigatorilor catre Organizatori.
Premiul trebuie sa fie revendicat in termenn de 90 de zile de la data desfășurării evenimentului public. in caz contrar premiul nemaifiind datorat de catre Organizatori.
Intrarea in posesia premiului și a diplomelor poate fi realizata prin urmatoarele metode: prin participarea la festivitatea de premiere sau prin deplasarea la sediul Muzeului Municipal Călărași.

In cazul in care castigatorul premiului este minor, acesta este indreptatit sa intre in posesia premiului numai insotit de un parinte sau de reprezentatul legal.
Politica de confidenţialitate: Datele personale şi de contact ale participanţilor sunt confidenţiale. Detaliile participanţilor pot fi folosite doar pentru funcţionarea normală a concursului.

 

BIROUL DE PRESĂ

Please enter banners and links.

Next Post

“Reactivate” - un proiect deschis persoanelor aflate în șomaj și angajatorilor cu nevoi de recrutare

lun iul. 17 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱“Reactivate” este un proiect deschis persoanelor aflate în șomaj în vârstă de peste 35 de ani și a angajatorilor cu nevoi de recrutare din toate țările UE. “Reactivate” – programul de mobilitate profesională îi ajută pe cetățenii UE cu vârsta de peste 35 de ani […]

Te mai poate interesa