Primăria Călăraşi a semnat primul contract de finanţare cu fonduri europene, din ţară, pentru reabilitarea blocurilor

semnare contract primarie 1În dimineaţa zilei de marţi,22 octombrie, în sala de şedinţe a primăriei Călăraşi, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat,  împreună cu edilul Daniel Drăgulin au semnat contractul de finanţare a proiectulce  face parte din Programul REGIO,Axa prioritară 1,, Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor –poli urbani de creştere”, Domeniul Major de intervenţie ,,Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor”. Valoarea totală a proiectului ce vizează reabilitarea blocurilor A9,A20,A21,A23, din centrul vechi al municipiului Călăraşi, este de aproximativ 2,48 milioane de lei din care, cofinanţarea eligibilă a primăriei Călăraşi se ridică la 901.083 de lei. Prin implementarea proiectului, ce are ca termen de finalizare 15 luni, cele 4 blocuri vor beneficia de lucrări de reabilitare, prin care se vor îmbunătăţi condiţiile de confort interior, se vor reduce consumul energetic, a costurilor de întreţinere pentru încălzire şi apă caldă menajeră precum şi emisiile poluante. În aceste blocuri, construite între anii 1950 şi 1990  locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri de până la 500 de euro, pe membru de familie.

În faţa consilierilor locali, salariaţilor din primărie dar şi a reprezentanţilor asociaţiilor de locatari, edilul Daniel Drăgulin a ţinut să aducă în atenţie importanţa acestui proiect. ,,Este prima dată, pentru municipiul Călăraşi, când se semnează un proiect de o asemenea anvergură. Şi sigur, până la sfârşitul acestui an,  va urma şi şi cel de al doilea proiect, în valoare de 1,2 milioane de euro, ce vizează reabilitarea a încă 5 blocuri. De asemenea, ne pregătim pentru accesarea fondurilor europene, ce vor fi puse la dispoziţie, în perioada următoare. Se lucrează intens în diferite domenii, pentru modernizarea drumurilor, a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, termoizolarea blocurilor. Sperăm, ca anul 2014, să ne găsească cu aceste proiecte realizate, astfel încât, să fim primii ce le vom depune , în momentul în care vor fi lansate Programele Operaţionale. Mulţumesc echipei  tehnice din  primărie, consilierilor locali care şi-au dat acordul pentru finanaţarea proiectului de la bugetul local şi, nu în ultimul rând, domnului director Liviu Muşat şi echipei sale din cadrul Agenţiei care ne-au oferit tot sprijinul şi au dat dovadă de înţelegere în demersul nostru, privind depunerea proiectului”, a spus primarul Drăgulin.

semnare contract primarie 2Directorul Liviu Muşat a salutat iniţiativa primăriei Călăraşi de a depune primul proiect de vizează reabilitarea termică a blocurilor . ,,Este o premieră la nivel naţional dar şi în Regiunea Sud Muntenia, să semnăm astăzi, la Călăraşi primul proiect accesat pe Axa 1.2.1. pentru creşterea eficienţei energetice a locuinţelor. Bucuria mea de a fi călărăşean este dublată, fiindcă acest lucru se întâmplă  în locul meu natal. Este un proiect important dar am ajuns doar la jumătatea drumului. Urmează o perioadă, la fel de importantă şi complexă, privind atribuirea contractului şi derularea acestuia. Din partea mea şi a colegilor mei din Agenţie, veţi avea parte de aceeaşi solicitudine şi dorinţă de colaborare, astfel încât, să nu dăm înapoi nici un leu la Uniunea Europeană, pe care , cu trudă am reuşit să-i atragem, prin acest proiect”, a precizat Liviu Muşat, directorul ADR  SUD Muntenia.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Peste 20 milioane de lei, încasate la bugetul primăriei Călăraşi, din taxe şi impozite

mie oct. 23 , 2013
Criza economică pe care o traversează ţara noastră, dar şi lipsa acută a locurilor de muncă sunt doar două aspecte care au generat sărăcirea populaţiei municipiului Călăraşi, şi nu numai. Veniturile tot mai reduse, pe care majoritatea călărăşenilor le-au încasat, de la an la an,  s-au răsfrânt, în mod direct, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!